Zázrak z džungle: Šesťročný chlapec prežil sám v divočine týždne

NETKY.SK • 25 August 2024, 13:15 • 2 min
Zázrak z džungle: Šesťročný chlapec prežil sám v divočine týždne

Malý Dang Tien Lam sa v hre so súrodencami zatúlal do vietnamskej džungle a stratil sa. Po niekoľkých dňoch strávených v samote ho konečne našli miestni farmári, ktorí počuli jeho plač. Prežitie chlapca, ktorý sa živil listami, lesnými plodmi a vodou z potoka, je považované za zázrak. Po masívnom pátraní, ktoré zahŕňalo viac ako 150 ľudí, sa jeho príbeh stal skutočným zázrakom.

slovakia

left justify in out

V divokej džungli prežil sám dlhé dni.

Šesťročný Dang Tien Lam pochádza z Vietnamu17. augusta sa s deviatimi súrodencami hral v potoku. V jednom momente sa však zatúlal do kopcov a stratil sa.

Farmári ho našli.
Veľké pátranie sa okamžite rozbehlo, no dlhú dobu neprinášalo úspech. V stredu, 21. augusta, ho objavili miestni farmári, ktorí začuli plač dieťaťa.

Podľa BBC našli chlapca sedieť v kríkoch asi 6 kilometrov od miesta jeho zmiznutia.

„Som taký unavený, nemôžem sa postaviť, prosím, odnes ma,“ povedal 52-ročnému farmárovi.

Prežil len vďaka listom, lesným plodom a vode z potoka.

Farmár dodal: „Dieťa mi povedalo, že keď sa stratilo, nevedelo nájsť cestu domov. Čím viac kráčal, tým viac sa vzďaľoval.“


Podľa polície išlo o skutočný zázrak, že chlapec prežil. Miestne úrady počas pátrania mobilizovali viac ako 150 ľudí, vrátane policajtov, vojakov a miestnych dobrovoľníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: BBC
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies