Polícia od mája odhalila vyše 300 vodičov pod vplyvom drog

NETKY.SK • 26 August 2024, 08:19 • 2 min
Polícia od mája odhalila vyše 300 vodičov pod vplyvom drog

BRATISLAVA - Do polovice augusta polícia vykonala približne tisíc takýchto testov, pričom viac ako 300 z nich bolo pozitívnych.

slovakia

left justify in out

Od mája tohto roka odhalili policajti stovky vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom drog, informovalo o tom Ministerstvo vnútra SR. Polícia od mája 2024 pri cestných kontrolách vykonáva orientačné testy na prítomnosť drog.

Podľa rezortu vnútra je cieľom týchto testov rýchle a efektívne odhalenie vodičov pod vplyvom drog a zvýšenie bezpečnosti na cestách. Do polovice augusta polícia vykonala približne tisíc takýchto testov, pričom viac ako 300 z nich bolo pozitívnych.

Ministerstvo vnútra zdôrazňuje, že tieto výsledky poukazujú na rozsah problému a potrebu pokračovať v kontrolách.

Na detekciu drog zabezpečilo ministerstvo pre policajtov rôzne typy skríningových testov vrátane jednorazových testov na drogy, testov zo slín kontrolovaných osôb, a testov zo slín a potu. Celkovo zakúpilo 40-tisíc testov za 512-tisíc eur.

"Jazda pod vplyvom alkoholu a drog nie je len nezodpovedná, ale môže stáť životy. Bezpečnosť na cestách je našou prioritou a každý vodič môže prispieť k tomu, aby naše cesty boli bezpečné pre všetkých," vyhlásil viceprezident PZ pre vnútorný poriadok a bezpečnosť, Rastislav Polakovič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MV SR, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies