Ukrajinské drony podnikli útok na ruskú Saratovskú oblasť + VIDEÁ

NETKY.SK • 26 August 2024, 09:14 • 2 min
Ukrajinské drony podnikli útok na ruskú Saratovskú oblasť + VIDEÁ

MOSKVA - Trosky zo zničených ukrajinských dronov v ruskej Saratovskej oblasti poškodili niekoľko domov v mestách Saratov a Engels. V noci na pondelok to na sociálnej sieti Telegram uviedol gubernátor oblasti Roman Busargin.

slovakia

left justify in out

Busargin uviedol, že drony zostrelila protivzdušná obrana. Na zasiahnutých miestach zasahujú záchranné zložky.

Pri meste Engels sa nachádza vojenské letisko, na ktorom sú umiestnené ruské strategické bombardéry. V piatok Ukrajina dronmi útočila aj v susednej Voronežskej oblasti.

Kyjev tento rok zintenzívnil svoje útoky na rôzne ciele na území Ruska. Zameral sa hlavne na infraštruktúru podporujúcu ruské invázne sily, ako sú sklady paliva či ropné rafinérie.

Ukrajinské sily navyše 6. augusta vpadli do ruskej Kurskej oblasti a podarilo sa im tam získať pod kontrolu desiatky obcí. Ruské úrady tvrdia, že z regiónu muselo z dôvodu ukrajinskej ofenzívy ujsť viac ako 120.000 civilistov. Cieľom vpádu ukrajinskej armády na ruské územie je podľa Kyjeva vytvorenie nárazníkovej zóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Reuters, Foto: X / @albafella1
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies