Červený kríž: Prečo je plávanie s bójkou kľúčové pri plávaní na dlhé vzdialenosti

NETKY.SK • 26 August 2024, 13:11 • 2 min
Červený kríž: Prečo je plávanie s bójkou kľúčové pri plávaní na dlhé vzdialenosti

BRATISLAVA - Slovenský Červený kríž (SČK) odporúča tiež vyhýbať sa konzumácii alkoholu pred kúpaním, skákať do vody len vtedy, ak ste skúsení plavci, a nikdy neskákať do neznámej vody.

slovakia

left justify in out

Pri plávaní na dlhšie vzdialenosti je kľúčové používať plaveckú bójku. Pomáha to predísť nebezpečenstvu topenia z vyčerpania a zabezpečuje lepšiu viditeľnosť na otvorenom priestranstve pre plavidlá.

"Veľmi často dochádza k nešťastným incidentom, keď plavec preceňuje svoje sily, unaví sa a nedokáže sa vrátiť na breh. Preto je dôležité plávať s plaveckou bójkou, ktorá zvyšuje viditeľnosť a znižuje riziko," uviedol Červený kríž.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby tiež zdôrazňuje, že je nevyhnutné dodržiavať pitný režim a chrániť sa pred slnečnými lúčmi pomocou pokrývky hlavy a opaľovacieho krému s dostatočným ochranným faktorom.

Odporúča sa tiež vyhýbať sa konzumácii alkoholu pred kúpaním, skákať do vody len vtedy, ak ste skúsení plavci, a nikdy neskákať do neznámej vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Slovenský Červený kríž, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies