Ministerstvo varuje: Opustite Libanon a necestujte do krajiny!

NETKY.SK • 26 August 2024, 13:41 • 2 min
Ministerstvo varuje: Opustite Libanon a necestujte do krajiny!

BRATISLAVA - Možné je kontaktovať aj Konzulárne informačné centrum Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky na čísle +421 2 5978 5978.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) Slovenskej republiky v reakcii na eskaláciu libanonsko-izraelského ozbrojeného konfliktu v prihraničných oblastiach s Izraelom a možné rozširovanie napätia z juhu Libanonu na ďalšie územia krajiny, opätovne odporúča slovenským občanom, aby necestovali do Libanonu a opustili krajinu.

V dôsledku konfliktu dochádza k rušeniu či obmedzeniu letov a môže prísť k uzavretiu vzdušného priestoru. 

"Na letisku je potrebné počítať so zvýšeným pohybom osôb a časovo náročnejším odbavením, preto odporúčame dostaviť sa na letisko minimálne 3,5 hodiny pred plánovaným odletom," približuje ministerstvo. 

Zároveň MZVEZ SR dôrazne vyzýva slovenských občanov dlhodobo žijúcich v krajine, aby boli ostražití, dodržiavali pokyny miestnych bezpečnostných zložiek a sledovali aktuálny vývoj situácie.

V prípade núdze môžu občania Slovenskej republiky kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva úradu Slovenskej republiky v Bejrúte: +961 81 313 423  alebo v pracovných dňoch v čase od 8:00 do 15:30 hod.

Možné je kontaktovať aj Konzulárne informačné centrum Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky na čísle  +421 2 5978 5978.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MZVEZ SR, Foto: AP News
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies