Normandia: Fico si uctil pamiatku padlých vojakov +VIDEO

NETKY.SK • 27 August 2024, 08:42 • 2 min
Normandia: Fico si uctil pamiatku padlých vojakov +VIDEO

PARÍŽ - Fico zdôraznil význam návštevy v Normandii aj v kontexte príprav na oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania.

slovakia

left justify in out

Premiér SR Robert Fico v pondelok oznámil, že v Normandii na severe Francúzska vzdal hold vojakom, ktorí padli počas druhej svetovej vojny po otvorení nového frontu v západnej Európe. Spoločnosť mu v Normandii robili minister obrany Robert Kaliňák a minister zahraničných vecí Juraj Blanár.

"Pri viacerých príležitostiach som zdôraznil, že si musíme vážiť každú jednu obeť boja proti fašizmu, či už prišla z východu alebo západu," vyjadril sa Fico vo videoodkaze zverejnenom na sociálnej sieti.

Fico tiež spomenul, že sa v júni nemohol zúčastniť na oficiálnych oslavách 80. výročia vylodenia spojencov v Normandii, pretože mu v tom "zabránili určité udalosti". V tom čase sa zotavoval zo zranení, ktoré utrpel pri streľbe v Handlovej.

"V radoch spojeneckých armád bojovali a ďaleko od vlasti aj padli mnohí mladí Slováci. Sme povinní si pripomínať ich mená, ale nesmieme tiež zabudnúť na príčiny a dôsledky druhej svetovej vojny," uviedol slovenský premiér.

Fico zdôraznil význam návštevy v Normandii aj v kontexte príprav na oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania.

"Verím, že na budúci rok už budú také uvoľnené medzinárodné podmienky, že budeme môcť spoločne osláviť aj 80. výročie konca druhej svetovej vojny," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Robert Fico, Foto: FB/Robert Fico
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies