Železnice posilňujú spoje: Viac vlakov na konci prázdnin a v prvých dňoch školy

NETKY.SK • 27 August 2024, 09:47 • 2 min
Železnice posilňujú spoje: Viac vlakov na konci prázdnin a v prvých dňoch školy

BRATISLAVA - Vlaky budú jazdiť od stredy 28. augusta do pondelka 2. septembra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví v súvislosti so záverom letných prázdnin a začiatkom školského roka posilové vlaky po celom Slovensku. Jazdiť budú od stredy 28. augusta do pondelka 2. septembra, informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Príchodom nového školského roka pridávame 33 vlakov, z toho 12 expresných a 21 rýchlikov v rámci Slovenska, čím chceme nielen podporiť mobilitu žiakov a študentov, ale aj posilniť trend, kde čoraz viac mladých ľudí uprednostňuje železničnú dopravu ako ekologicky udržateľný spôsob prepravy počas prázdnin i školského roka," uviedol Drevický.

Posilnené budú expresy na trasách Bratislava - Košice/Prešov/Humenné a späť, ako aj vlaky z hlavného mesta do Žiliny, Popradu-Tatry, Vrútok, Zvolena, Banskej Bystrice a Prievidze. Posilnená bude aj linka Žilina - Košice.

"Pravidelne posilnené sú aj medzištátne rýchliky Zakarpatia z Košíc do Mukačeva a späť. Viac miesta na ešte pohodlnejšie cestovanie môžu cestujúci využiť až do nedele 15. septembra 2024," dodal Drevický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ZSSK, Foto: FB/Vlaky Slovensko - ZSSK
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies