Legendárni Oasis sa vracajú na scénu. Skupina oznámila sériu veľkých koncertov + VIDEO

NETKY.SK • 27 August 2024, 11:18 • 2 min
Legendárni Oasis sa vracajú na scénu. Skupina oznámila sériu veľkých koncertov + VIDEO

LONDÝN - Legendárna kapela Oasis sa vracia na scénu. Jej členovia to oznámili na sociálnej sieti X s tým, že na budúci rok naplánovali niekoľko koncertov, vrátane štyroch na štadióne vo Wembley.

slovakia

left justify in out

Po rokoch špekulácií, prestreliek a rozporov je teraz jasné, že sa britská rocková kapela Oasis, ktorá sa preslávila v 90. rokoch svojim charakteristickým zvukom a ikonickými hitmi, chystá sa k veľkému návratu. Na sociálnej sieti X jej hlavní členovia napísali stručne: „To je ono, to sa deje.“ A pripojili termíny svojich koncertov.

Kapela vznikla v Manchestri v roku 1991. Hlavnými zakladateľmi boli bratia Noel a Liam Gallagherovci. Noel bol hlavným skladateľom a gitaristom, zatiaľ čo Liam hlavným spevákom. Ďalšími členmi boli Paul „Bonehead“ Arthurs (gitara), Paul „Guigsy“ McGuigan (basgitara) a Alan White (bicie).

Oasis sa rýchlo etablovali ako jedna z najväčších kapiel svojej doby vďaka svojmu debutovému albumu Definitely Maybe, ktorý tento týždeň oslavuje tridsať rokov od svojho prvého vydania. Komerčne najúspešnejší bol ale ich druhý album s názvom (What's the Story) Morning Glory?  z roku 1995, ktorého súčasťou je asi najväčší hit tejto kapely - pieseň Wonderwall.

Kapela Oasis v Glastonbury 1995.
Kapela Oasis v Glastonbury 1995.
Zdroj: NME / Jill Furmanovsky

S úspechom a slávou v kapele ale pribúdali aj konflikty medzi bratmi. Dlhotrvajúce napätie vyvrcholilo v lete roku 2009 - po divokej hádke v zákulisí pred parížskym koncertom na festivale Rock en Seine musel manažér kapely vystúpenie zrušiť. Noel následne ohlásil, že skupinu opúšťa, pretože už nemôže ďalej so svojim mladším súrodencom spolupracovať.

Zvesti o možnom comebacku sa začali objavovať v posledných dňoch, keď Liam Gallagher venoval počas vystúpenia svojmu bratovi pieseň kapely Oasis Half The World Away. Bratia špekulácie ešte podporili, keď na sociálnej sieti X zdieľali krátky odkaz: 27.08.24 – 8am, teda v utorok o ôsmej ráno.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, Foto: Rolling Stone / Getty Images / Marco Prosch
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies