Zatknutie šéfa Telegramu Durova je charakteristickým znakom diktatúry, povedal americký novinár Tucker Carlson v rozhovore s Robertom F. Kennedym Jr. +VIDEO

NETKY.SK • 27 August 2024, 13:10 • 2 min
Zatknutie šéfa Telegramu Durova je charakteristickým znakom diktatúry, povedal americký novinár Tucker Carlson v rozhovore s Robertom F. Kennedym Jr.  +VIDEO

Americký novinár Tucker Carlson uviedol, že zatknutie generálneho riaditeľa Telegramu Pavla Durova vo Francúzsku spolu s podporou americkej administratívy nesie „znak diktatúry“.

slovakia

left justify in out

Takýto komentár zaznel počas rozhovoru s Robertom F. Kennedym Jr. Ten nedávno oznámil pozastavenie svojej kampane ako nezávislý kandidát na prezidenta USA.

Durov bol zatknutý v Paríži minulý týždeň a je zadržaný v súvislosti so širším vyšetrovaním kyberzločinu v súvislosti s nezákonnými aktivitami na miliardárovej end-to-end šifrovanej platforme sociálnych médií, uviedli francúzske úrady. Telegram vo všeobecnosti odmieta zdieľať používateľské údaje a denníky rozhovorov s orgánmi činnými v trestnom konaní a Durov tvrdil, že tento prístup na prvom mieste priťahuje pozornosť spravodajských agentúr z celého sveta.

Kennedy v pondelkovom rozhovore uviedol, že prvý dodatok americkej ústavy, ktorý chráni právo na slobodu prejavu pred vládnymi zásahmi, by mal chrániť aj „dezinformácie“, ako aj informácie, ktoré „nikto nechce počuť“.

Carlson odpovedal, že administratíva amerického prezidenta Joea Bidena v súčasnosti považuje čokoľvek, čo kritizuje „prácu, ktorú robia“, za dezinformáciu.

"S ohľadom na to vidíte Bidenovu administratívu, ktorá povzbudzuje Francúzsko, [francúzskeho prezidenta Emmanuela] Macrona, aby zatkol majiteľa a zakladateľa Telegramu Pavla Durova, ktorý je odteraz vo francúzskom väzení," povedal Carlson a dodal: "To je charakteristický znak diktatúry."

"Stratili sme Európu," odpovedal Kennedy. "Európa teraz nemá slobodu prejavu."

Kennedy pokračoval v porovnaní medzi Durovom a majiteľom X (predtým Twitter) Elonom Muskom, pričom kritizoval Demokratickú stranu za jej nedostatok skutočných demokratických hodnôt. "Elon Musk by mal byť hrdinom Demokratickej strany," povedal Kennedy. "On bol vlastne jediný, kto umožnil slobodu prejavu na svojej platforme, a teraz sa kvôli tomu stal darebákom."

Ruská aktivistka za ľudské práva Tatyana Moskalková uviedla, že zatknutie Durova je úderom proti slobode prejavu, pričom tvrdí, že ide o "pokus vypnúť Telegram, platformu, kde nájdete pravdu o svetových záležitostiach".

V oficiálnom vyhlásení Telegramu o zatknutí jeho generálneho riaditeľa sa uvádza, že platforma je v súlade so zákonmi EÚ a že jej politiky moderovania obsahu sú v súlade s priemyselnými štandardmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Malaysia Sun, RT.com, Foto: X / The Tucker Carlson Show
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies