Vláda SR vytvára nové odborné skupiny pre medzinárodné zdravotné predpisy

NETKY.SK • 27 August 2024, 15:54 • 2 min
Vláda SR vytvára nové odborné skupiny pre medzinárodné zdravotné predpisy

BRATISLAVA - Komisia ich schválila počas zasadnutia na Ministerstve zdravotníctva SR.

slovakia

left justify in out

Pandemická komisia vlády SR schválila štatúty odborných pracovných skupín, ktoré sa budú zaoberať dokumentmi pripravovanými Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Komisia ich schválila počas zasadnutia na Ministerstve zdravotníctva SR.

"Pandemická komisia schválila štatúty odborných pracovných skupín k tvorbe textov globálnej Pandemickej dohody a k revidovaným Medzinárodným zdravotným predpisom (IHR)," potvrdilo ministerstvo.

Obe pracovné skupiny sa rozšírili o zdravotníckych odborníkov a zástupcov verejnosti, pričom cieľom je dosiahnuť jednotný postoj na ochranu záujmov Slovenska a jeho občanov. Jedna skupina sa bude zaoberať Pandemickou dohodou, ktorú plánuje WHO schváliť v máji 2025.

Druhá sa sústredí na revíziu Medzinárodných zdravotných predpisov, ktorých nové články boli prijaté 1. júna. "Po doručení revidovaných dokumentov ich MZ SR zašle všetkým členom pracovnej skupiny v slovenskom jazyku," dodalo ministerstvo.

Pracovná skupina sa má stretnúť po obdržaní podkladov z WHO. Slovensko sa na júnovom stretnutí WHO v Ženeve verbálne dištancovalo od revidovaných článkov Medzinárodných zdravotných predpisov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva SR, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies