Gašpar: Je potrebné sústrediť sa na politickú nezávislosť SIS

NETKY.SK • 28 August 2024, 08:49 • 2 min
Gašpar: Je potrebné sústrediť sa na politickú nezávislosť SIS

BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini vymenoval Gašpara za riaditeľa SIS v pondelok 26. augusta, po tom, čo jeho nomináciu odsúhlasila vláda vo februári.

slovakia

left justify in out

Nový riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavol Gašpar zdôrazňuje, že sa chce sústrediť na stabilitu, funkčnosť a politickú nezávislosť spravodajskej služby. "Urobím všetko pre to, aby bola SIS profesionálnym partnerom zahraničným spravodajským službám, ktorý zodpovedne prijíma a zdieľa relevantné informácie," vyhlásil Gašpar.

Informovala o tom hovorkyňa SIS Katarína Némová, ktorá zároveň pripomenula, že v čase aktuálnej napätej bezpečnostnej situácie, vrátane vojenského konfliktu za slovenskými hranicami, je jasné, aká dôležitá je úloha spravodajskej služby v demokratickom štáte.

"V krátkom čase chcem predstaviť verejnosti neutajovanú časť koncepcie rozvoja SIS, v ktorej budú zadefinované krátkodobé ciele, ktoré by mali obsiahnuť moje potenciálne funkčné obdobie, ako aj dlhodobé ciele, ktoré by nemali byť závislé od toho, aký riaditeľ v súčasnosti službu vedie," zdôraznil Gašpar.

"Kľúčovou úlohou spravodajskej služby bude promptne reagovať na všetky ohrozenia záujmov SR a jej občanov a prijímať efektívne bezpečnostné opatrenia na ochranu štátu a bezpečnosti občanov," uviedla Némová.

Prezident SR Peter Pellegrini vymenoval Gašpara za riaditeľa SIS v pondelok 26. augusta, po tom, čo jeho nomináciu odsúhlasila vláda vo februári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: SIS, Foto: FB/Pavol Gašpar
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies