Žiga: S Naftogazom budeme hľadať riešenia dodávok plynu cez ukrajinské územie

NETKY.SK • 28 August 2024, 09:11 • 2 min
Žiga: S Naftogazom budeme hľadať riešenia dodávok plynu cez ukrajinské územie

BRATISLAVA - Naftogaz je ukrajinská štátna ropná a plynárenská spoločnosť, prostredníctvom ktorej prúdi na Slovensko ropa a plyn z Ruska

slovakia

left justify in out

Podpredseda Národnej rady SR poverený jej riadením, Peter Žiga, a generálny riaditeľ ukrajinskej spoločnosti Naftogaz, Oleksij Černyšov, sa zhodli, že budú hľadať obojstranne ekonomicky a politicky prijateľné riešenia pre dodávky plynu cez Ukrajinu, ktoré podporia aj ďalšie krajiny EÚ. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

"Pre Slovensko, ale aj ďalšie susedné krajiny je kľúčové zachovať plynulé zásobovanie zemným plynom a ropou, čo zahŕňa aj tranzit ruského plynu po roku 2024," zdôraznil Žiga. Dodal, že Slovensko privíta každú možnosť, ktorá zabezpečí dostatok zemného plynu za prijateľnú cenu pre priemysel aj domácnosti.

Černyšov podľa odboru komunikácie ocenil aktuálnu pomoc a spoluprácu so Slovenskom.

Naftogaz je ukrajinská štátna ropná a plynárenská spoločnosť, prostredníctvom ktorej prúdi na Slovensko ropa a plyn z Ruska. Zmluva medzi Naftogazom a ruským Gazpromom na dodávky plynu do EÚ cez územie Ukrajiny však platí len do konca tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NR SR, Foto: ereport.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies