Oslavy SNP v Banskej Bystrici: Na námestie zavítajú historické vozidlá

NETKY.SK • 28 August 2024, 11:42 • 2 min
Oslavy SNP v Banskej Bystrici: Na námestie zavítajú historické vozidlá

BANSKÁ BYSTRICA - Prvý deň osláv vyvrcholí o 17.00 hod. stretnutím s veteránmi SNP a slávnostným nástupom klubov vojenskej histórie.

slovakia

left justify in out

V Banskej Bystrici sa v stredu začínajú dvojdňové celoštátne oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP). Prvý deň osláv bude venovaný klubom vojenskej histórie, kolóne historických vozidiel a stretnutiu s veteránmi. Návštevníci môžu počas celého dňa využiť bezplatný vstup do expozície Múzea SNP, ako informovali organizátori podujatia.

Múzeum SNP bude otvorené bezplatne od 9.00 do 18.00 hod. Na poludnie sa začne prezentácia klubov vojenskej histórie. V areáli Pamätníka SNP sa návštevníci môžu tešiť na autentický vojenský tábor, historickú techniku a vojakov v dobových uniformách.

"Okrem statickej prezentácie dobovej techniky budú mať návštevníci možnosť vidieť aj jazdu historických vozidiel na Námestí SNP a v uliciach Banskej Bystrice. Kolóna vozidiel začne jazdu o 14.30 hod. z areálu Pamätníka SNP. Po ukážke na Námestí SNP sa presunie o 15.30 hod. ulicami Banskej Bystrice a jazdu ukončí opäť v dobovom vojenskom tábore," priblížili organizátori.

Prvý deň osláv vyvrcholí o 17.00 hod. stretnutím s veteránmi SNP a slávnostným nástupom klubov vojenskej histórie. Program uzavrie koncert dobovej hudby v podaní Emy Papšovej.

Celoštátne oslavy 80. výročia SNP budú pokračovať vo štvrtok 29. augusta v areáli Pamätníka SNP a v parku pod ním. Na programe sú viaceré sprievodné aktivity a kultúrny program vrátane pietneho aktu kladenia vencov, príhovorov hostí, slávnostnej vojenskej prísahy, vojenskej prehliadky, galaprogramu a ohňostroja.

V súvislosti s oslavami bude od polnoci 28. augusta do 29. augusta 23.00 hod. platiť zákaz vjazdu a parkovania na viacerých uliciach v centre Banskej Bystrice. Pre vojenskú prehliadku bude vo štvrtok uzavretá cesta I/69 medzi 13.00 a 22.00 hod., a nábrežná komunikácia I/66 a rýchlostná cesta R1 od 14.00 do 22.00 hod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Banskej Bystrici, Múzeum SNP, MO SR, Foto: FB/Múzeum SNP
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies