Trump obviňuje Zuckerberga zo sprisahania počas volieb 2020 a hrozí mu väzením

NETKY.SK • 29 August 2024, 12:32 • 2 min
Trump obviňuje Zuckerberga zo sprisahania počas volieb 2020 a hrozí mu väzením

V novej knihe Donald Trump tvrdí, že Mark Zuckerberg sa v roku 2020 pokúsil o sprisahanie proti nemu a varuje, že ak by sa podobné praktiky zopakovali, Zuckerberg by skončil vo väzení. Kniha „Zachráňte Ameriku“ vyjde 3. septembra a obsahuje aj tvrdenia o možnom treste za podvod pri voľbách v roku 2024.

slovakia

left justify in out

Bývalý prezident Donald Trump v novej knihe, ktorá má vyjsť budúci týždeň, píše, že Mark Zuckerberg proti nemu zosnoval sprisahanie počas volieb v roku 2020, a povedal, že výkonný riaditeľ Meta by „strávil zvyšok svojho života vo väzení“, ak by to urobil znova.

Predstavuje najnovší Trumpov útok na Zuckerberga, ktorého opakovane obvinil zo zasahovania do posledných prezidentských volieb a prichádza, keď Meta podnikla kroky, aby uistila konzervatívcov, že neovplyvní tohtoročnú kampaň.

Kniha „Zachráňte Ameriku“, ktorú napísal Trump, vyjde 3. septembra a obsahuje nedatovanú fotografiu stretnutia Trumpa s Zuckerbergom v Bielom dome. Pod fotografiou Trump píše, že Zuckerberg „prišiel za mnou do Oválnej pracovne. Na večere chodil v sprievode svojej veľmi milej manželky. Bol veľmi milý, ako len niekto môže byť, a pritom vždy plánoval inštaláciu hanebných tzv. lock boxov proti prezidentovi," dodal Trump s odkazom na príspevok 420 miliónov dolárov, ktorý Zuckerberg a jeho manželka Priscilla Chanová poskytli počas volieb v roku 2020 na financovanie volebnej infraštruktúry.

„Povedal mi, že na Facebooku nie je nikto ako Trump. Ale zároveň, a to z akéhokoľvek dôvodu, ho nasmerovali proti mne,“ pokračuje Trump. „Pozorne ho sledujeme, a ak tentoraz urobí niečo nezákonné, strávi zvyšok života vo väzení - rovnako ako ostatní, ktorí podvádzajú v prezidentských voľbách v roku 2024," povedal Trump.

 

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Zdroj: CNN

Trump sa už predtým vyjadril k Zuckerbergovi. V júlovom príspevku na Truth Social napísal, že ak bude zvolený, bude prenasledovať „VOLEBNÝCH PODVODNÍKOV na úrovniach, ktoré predtým nikto nevidel, a budú poslaní do väzenia na dlhý čas. Už vieme, kto ste. NESMIETE TO UROBIŤ!

Republikáni kritizovali Metu za potláčanie obsahu, ktorý by v roku 2020 uškodil prezidentovi Joeovi Bidenovi, najmä pokiaľ išlo o správy o synovi vtedajšieho kandidáta, Huntera.

V tom čase FBI varovala, že spravodajstvo mohlo byť súčasťou ruskej organizovanej snahy ovplyvniť voľby.

Zuckerberg poslal v pondelok list republikánmi kontrolovanému súdnemu výboru Snemovne reprezentantov, v ktorom uznal, že bolo chybou zamlčať tieto veci. Uviedol, že „odkedy bolo jasné, že tieto správy nie sú ruskou dezinformáciou, nemalo by sa to robiť."

V tom istom liste Zuckerberg napísal, že Bidenova administratíva sa snažila „tlačiť“ na Metu, aby bagatelizovala určitý obsah o Covide-19, čo bolo podľa neho „nesprávne“ zo strany Bieleho domu.

Zuckerberg tiež povedal, že nebude dávať priestor podobným príspevkom na financovanie volebnej infraštruktúry pred tohtoročnými voľbami, hoci tiež zdôraznil, že financovanie nemalo mať stranícky charakter.

Knihu "Zachránte Ameriku" („Save America“) vydáva vydavateľstvo Winning Team Publishing, ktoré spoluzaložili Donald Trump Jr. a Sergio Gor, Trumpov spojenec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: politico, Foto: CNN
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies