Stretnutie jednovaječných dvojčiat: 40 párov sa zišlo v nemeckom Babelsbergu

NETKY.SK • 1 September 2024, 17:00 • 2 min
Stretnutie jednovaječných dvojčiat: 40 párov sa zišlo v nemeckom Babelsbergu

V nemeckom Babelsbergu sa v sobotu zišlo približne 40 párov jednovaječných dvojčiat z Nemecka a Švajčiarska. Účastníci stretnutia sa zišli vo filmovom parku v Postupime, kde sa stretli dvojčatá všetkých vekových kategórií, od detí po dôchodcov.

slovakia

left justify in out

Približne 40 párov jednovaječných dvojčiat sa v sobotu zišlo v tzv. filmovom parku v Babelsbergu, jednej zo štvrtí nemeckého Postupimu, ktorý leží neďaleko Berlína.
Účastníci sa do parku dostavili z celého Nemecka aj Švajčiarska. Na stretnutí boli prítomné dvojčatá všetkých vekových kategórií, od malých detí až po dôchodcov.

Nápad na organizovanie každoročného stretnutia jednovaječných dvojčiat vznikol pred vyše 20 rokmi, keď niektoré dvojičky z Brém pravidelne navštevovali svojho brata žijúceho v Berlíne. Podľa hovorcu organizátorov práve tieto návštevy viedli k myšlienke zorganizovať stretnutie aj pre ďalšie dvojčatá.

Podobné zhromaždenia dvojčiat sa konajú po celom svete. Jeden z najväčších festivalov tohto druhu sa koná od roku 1976 v meste Twinsburg v americkom štáte Ohio.

Na tomto podujatí pravidelne zúčastňujú stovky až tisíce párov dvojčiat.
Mesto Twinsburg založili v roku 1819 bratia, jednovaječné dvojčatá Moses a Aaron Wilcox.

Títo bratia boli obchodnými partnermi, oženili sa so sestrami, mali rovnaký počet detí a zomreli na tú istú chorobu, s rozdielom iba niekoľkých hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: DPA, BBC, Foto: zaujimavysvet
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies