Daňový proces s Hunterom Bidenom: Bude menej politicky napätý, ale rovnako pikantný

NETKY.SK • 2 September 2024, 12:05 • 2 min
Daňový proces s Hunterom Bidenom: Bude menej politicky napätý, ale rovnako pikantný

LOS ANGELES - Hunter Biden už síce nie je takým politickým hráčom, akým bol v čase, keď sa jeho otec Joe Biden ešte uchádzal o znovuzvolenie za prezidenta, ale bude pod drobnohľadom, keďže tento týždeň čelí v Los Angeles obvineniam z viacerých daňových podvodov a daňových únikov a v prípade uznania viny mu hrozí až 22 rokov za mrežami.

slovakia

left justify in out

V prípade sa pravdepodobne budú rozoberať všetky pikantné detaily zo života mladšieho Bidena - milióny, ktoré zarobil na lukratívnych zahraničných poradenských službách, rad jeho rozpadnutých vzťahov a hollywoodsky život na vysokej nohe, jeho závislosť od kokaínu a desaťtisíce, ktoré utratil za internetovú pornografiu - ktoré ešte prednedávnom nútili straníckych republikánov, aby sa chopili príležitosti politicky poškodiť súčasného prezidenta v Oválnej pracovni.

Teraz však môže byť politická optika úplne iná, keďže tento súdny proces, ktorý nadväzuje na predchádzajúci júnový proces, v ktorom bol Hunter Biden uznaný vinným z federálneho obvinenia z držania zbrane, pravdepodobne podkope argument, ktorý presadzuje bývalý prezident Donald Trump a ďalší, že Bidenova administratíva spolitizovala a „vyzbrojila“ ministerstvo spravodlivosti, aby išlo po svojich nepriateľoch.

„Toľko k ozbrojovaniu,“ povedal bývalý federálny prokurátor Michael Zeldin pre CNN po poslednom súdnom procese s Hunterom Bidenom. „Toto je dôkazom toho, že ministerstvo spravodlivosti... sa zo všetkých síl snaží smerovať priamo do stredu.“

V Los Angeles bude Hunter Biden čeliť deviatim obvineniam vyplývajúcim z toho, že včas nepodal daňové priznanie za štyri roky, vrátane dvoch obvinení z trestného činu podania nepravdivého daňového priznania a ďalšieho obvinenia z trestného činu daňového úniku.

Výber poroty sa začne vo štvrtok a úvodné reči sa očakávajú v pondelok 9. septembra. Právnici oboch strán uviedli, že súdny proces bude pravdepodobne trvať približne dva týždne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: The Guardian, Foto: Los Angeles Times
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies