Swiateková porazila Samsonovovú a postúpila do štvrťfinále US Open + VIDEÁ

NETKY.SK • 3 September 2024, 08:08 • 4 min
Swiateková porazila Samsonovovú a postúpila do štvrťfinále US Open + VIDEÁ

NEW YORK - Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Svetová i nasadená jednotka zdolala v osemfinále šestnátku "pavúka" Rusku Ľudmilu Samsonovovú 6:4, 6:1. V boji o semifinále nastúpi proti turnajovej šestke Američanke Jessicej Pegulovej, ktorá zvíťazila nad osemnástou nasadenou Dianou Šnajderovou z Ruska 6:4, 6:2.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročná Swiateková sa dostala na US Open druhýkrát v kariére medzi najlepšiu osmičku. Pred dvoma rokmi sa jej podarilo získať titul. Poľka vo svojom 100. zápase na turnajoch veľkej štvorky stratila len päť hier a upravila svoju bilanciu na grandslamoch na 83:17. "Na začiatku nebolo ľahké dostať sa do rytmu, najmä preto, že sme sa tak trochu viac sústredili na regeneráciu. Určite sa však každým dňom cítim lepšie a lepšie," uviedla Swiateková podľa agentúry Reuters. Jej súperkou bude Pegulová, ktorá medzi najlepšiu osmičku na grandslamovom podujatí postúpila už po siedmykrát v kariére, z toho druhýkrát na US Open po roku 2022. Ďalej sa však nikdy nedostala.

Česká tenistka Karolína Muchová sa postarala o prekvapenie, keď v osemfinále ako nenasadená hráčka vyradila päťku turnaja Jasmine Paoliniovú. Poradila si s ňou v dvoch setoch 6:3, 6:3. Talianka tak na záverečnom podujatí sezóny nenadviaže na tohtoročnú účasť vo finále Roland Garros i Wimbledonu.

Paoliniová mala lepší vstup do stretnutia a ako prvá prelomila podanie súperky na 2:1. Viedla aj 3:1, no potom už do konca setu získavala gemy iba Muchová. V druhom sete Češka využila hneď prvý brejkbal v siedmej hre a duel dopodávala do víťazného konca.

Paoliniová mala lepší vstup do stretnutia a ako prvá prelomila podanie súperky na 2:1. Viedla aj 3:1, no potom už do konca setu získavala gemy iba Muchová. V druhom sete Češka využila hneď prvý brejkbal v siedmej hre a duel dopodávala do víťazného konca.

Muchová potvrdila, že to na Paoliniovú vie a bilanciu vzájomných zápasov proti Talianke zlepšila na 4:0. Môže si tak zopakovať účasť v semifinále vo Flushing Meadows z minulej sezóny, hoci odvtedy ju trápilo zranenie zápästia a musela podstúpiť aj operáciu. "Jasmine je skvelá hráčka, som rada, že som to zvládla. Bolo trochu veterno, snažila som sa tomu prispôsobiť svoju hru. Mám za sebou moje zatiaľ najvážnejšie zranenie, netušila som, aké to bude mať následky. Snažím sa iba vždy dostať zo seba všetko. Ďakujem všetkým, čo mi pomohli," povedala priamo na kurte Muchová.

Súperkou Češky v ďalšom stretnutí bude Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová. Dvadsiata druhá nasadená hráčka vyradila bývalú svetovú jednotku a dvojnásobnú finalistku turnaja z rokov 2009 a 2014 Caroline Wozniacku z Dánska po trojsetovom boji 6:2, 3:6, 6:3.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: MSN
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies