Američania zhabali lietadlo, ktoré používal Maduro. Stroj bol získaný nelegálne

NETKY.SK • 3 September 2024, 08:51 • 2 min
Američania zhabali lietadlo, ktoré používal Maduro. Stroj bol získaný nelegálne

Spojené štáty zabavujú v Dominikánskej republike lietadlo, ktoré používa venezuelský prezident Nicolás Maduro. Podľa ministerstva spravodlivosti bolo lietadlo nadobudnuté v rozpore so sankciami. Spojené štáty uvaľujú sankcie na venezuelské hospodárstvo a mnohých vládnych predstaviteľov za zásahy proti opozícii. Americké úrady zasa chcú stíhať Madura za údajné organizovanie pašovania drog do Spojených štátov.

slovakia

left justify in out

Americký generálny prokurátor Merrick Garland v pondelok ráno vo vyhlásení oznámil, že americké úrady zabavili lietadlo, ktoré bolo zakúpené za 13 miliónov dolárov a nelegálne vyvezené zo Spojených štátov. Podľa ministra ho vlastnila spoločnosť, ktorá existuje len na papieri, ale v skutočnosti ho využíval Maduro a jemu blízki ľudia. Informáciu ako prvá priniesla televízia CNN.

Podľa agentúry AP bol Dassault Falcon 900 registrovaný v San Maríne. Po zadržaní americké orgány presunuli lietadlo na Floridu.

Spojené štáty neuznávajú Madura za prezidenta Venezuely a pravdepodobne tak neurobia ani v budúcnosti. Americkí predstavitelia už uviedli, že podľa ich vedomostí v júlových prezidentských voľbách zvíťazil opozičný kandidát Edmundo González Urrutia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, AP, Foto: Profimedia.cz
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies