Tragická smrť šéfa Audi v Alpách: Počas horolezeckého výstupu spadol stovky metrov do rokliny

NETKY.SK • 3 September 2024, 18:15 • 2 min
Tragická smrť šéfa Audi v Alpách: Počas horolezeckého výstupu spadol stovky metrov do rokliny

RÍM - Fabrizio Longo, šéf talianskej automobilovej divízie Audi, tragicky zahynul počas víkendu pri výstupe na horu Adamello. Skúsený horolezec spadol do rokliny vo výške 3 000 metrov. Záchranári ho našli po tom, ako tragédiu nahlásil iný horolezec, informuje New York Post.

slovakia

left justify in out

66-ročný šéf talianskej pobočky Audi sa v nedeľu vydal na horu Adamello v Alpách neďaleko taliansko-švajčiarskych hraníc. Vo výške 3 000 metrov nad morom sa dostal do problémov, ktoré sa mu stali osudnými, hoci mal so sebou dobrú sadu oceľových lán, rebríky a ďalšie vybavenie, uvádza New York Post.

Tragédiu oznámil záchranárom iný horolezec, ktorý bol na mieste. Nie je jasné, či Longa sprevádzal, alebo na vrchol stúpal sám.

Záchranári, ktorí sa na miesto nešťastia vydali vrtuľníkom, našli telo šéfa Audi v rokline, informuje webová stránka NDTV. Mohli však len konštatovať smrť. Denník Bild uviedol, že Longo spadol z výšky dvoch metrov. Zatiaľ nie je jasné, ako k nehode došlo, úrady začali vyšetrovanie.

Longo začal svoju kariéru v automobilovom priemysle v roku 1987, keď nastúpil do spoločnosti Fiat. V roku 2002 sa dostal na vedúcu pozíciu v spoločnosti Lancia. Od roku 2013 je generálnym riaditeľom spoločnosti Audi"Značku Audi viedol veľmi úspešne a jedenásť rokov po sebe potvrdil jej vedúce postavenie v prémiovom segmente. Vďaka svojim silným hodnotám vytvoril na pracovisku vrelé prostredie vzájomného rešpektu," uviedla spoločnosť Audi vo svojom vyhlásení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: New York Post, Foto: Profimedia / ČTK
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies