Šutaj Eštok: Chceme pracovať pre ľudí, ctíme si koaličnú dohodu + VIDEO

NETKY.SK • 4 September 2024, 09:42 • 2 min
Šutaj Eštok: Chceme pracovať pre ľudí, ctíme si koaličnú dohodu + VIDEO

BRATISLAVA - Líder Hlasu sa vyjadril aj k otázke nového predsedu parlamentu a pripomenul, že táto pozícia podľa koaličnej zmluvy patrí Hlasu-SD.

slovakia

left justify in out

Poslanci za Hlas-SD budú mať pri niektorých legislatívnych návrhoch v Národnej rade (NR) SR voľnú ruku. Potvrdil to líder strany Matúš Šutaj Eštok, ktorý zdôraznil, že koaličné poslanecké kluby nemajú povinnosť hlasovať za návrhy, ktoré zasahujú do rezortov v gescii iných strán a neboli prejednané s príslušnými ministrami. Vyjadril sa tak v súvislosti s otázkami o ich postupe pri hlasovaní o návrhoch poslancov za SNS.

"Nie sme viazaní dodržiavaním koaličnej zmluvy pri návrhoch zákonov, ktoré zasahujú do našich rezortov a neboli prediskutované s našimi ministrami," vyhlásil po utorkovom zasadnutí predsedníctva Hlasu-SD. Uviedol tiež, že líder SNS, Andrej Danko, ktorý predložil viaceré legislatívne návrhy vrátane novely školského zákona, by mal byť oboznámený s koaličnou zmluvou.

Šutaj Eštok zdôraznil, že ministerstvá majú dlhodobé stratégie, a poukázal na to, že SNS mala zámer obmedziť politické vstupy na pôde škôl. 

"Sme si vedomí, že je problém, ak po školách chodia rôzni politickí aktivisti, a chceme tomu zabrániť. V tomto prípade by stačilo iba zaklopať a dvere by boli otvorené," dodal.

Líder Hlasu sa vyjadril aj k otázke nového predsedu parlamentu a pripomenul, že táto pozícia podľa koaličnej zmluvy patrí Hlasu-SD. "Chceme pracovať pre ľudí, ctíme si koaličnú dohodu a nemáme záujem ju otvárať," podotkol.

Šutaj Eštok tiež vyjadril názor, že plánovaná schôdza NR SR k odvolávaniu Michala Šimečku z funkcie podpredsedu parlamentu, iniciovaná poslancami za Smer-SD a SNS, sa pravdepodobne neuskutoční. Verí, že Šimečka z postu odstúpi sám.

"Nové zistenia, o ktorých v utorok informoval predseda vlády, sú tak vážne, že je nezlučiteľné, aby Šimečka naďalej zotrval na pozícii podpredsedu parlamentu," uzavrel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Matúš Šutaj Eštok, Foto: FB/Ministerstvo vnútra SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies