Poľsko: Nový zábavný park má prekonať aj Energylandiu! + VIDEO

NETKY.SK • 8 September 2024, 10:22 • 3 min
Poľsko: Nový zábavný park má prekonať aj Energylandiu! + VIDEO

Nie všetci však zdieľajú nadšenie z tohto megalomanského projektu.

slovakia

left justify in out

Aquapark je len jednou z šiestich súčastí obrovského zábavného komplexu v Zatore, ktorý zahŕňa aj rozprávkovú krajinku pre najmenších, rodinnú zónu, extrémnu zónu, zimné kráľovstvo a ďalšie tematicky rozdelené zóny.

Teraz však Poliaci hlásia výstavbu nového zábavného parku, ktorý má Energylandii vziať titul. Zábavné parky sú v Poľsku veľmi obľúbené, okrem Energylandie sú medzinárodne známe aj Mandoria pri Lodži a Legendia v Chorzówe.

Podľa servera Onet.pl by mal do tohto zoznamu pribudnúť nový zábavný park v Łutynówku, ktorý má byť "taký, aký v Poľsku ešte nie je." Má byť vybudovaný na ploche 185 hektárov.

Investícia sa bude realizovať po etapách, pričom vo finálnom štádiu budú k dispozícii kolotoče, rafting, kúpaliská, šmýkačky a reštauračná zóna. Prvou atrakciou bude horská dráha, ktorá má ponúknuť päť minút "šialenej jazdy" a podľa plánov má byť hotová už budúci rok.

Nie všetci však zdieľajú nadšenie z tohto megalomanského projektu. Ekoaktivisti varujú, že nový zábavný park bude mať negatívny vplyv na územie Natura 2000 aj na životné prostredie ako celok.

Upozorňujú aj na okolité cesty, ktoré nie sú vhodné pre očakávaný nápor áut. V rámci zábavného parku budú vybudované parkoviská s rozlohou 12 hektárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Onet.pl, Foto: sosdza.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies