Slovenský Grob, malebná obec známa svojimi husacími špecialitami, je nielen miestom, kde sa stretáva kulinárske umenie s tradíciou, ale aj centrom, kde sa udržiavajú a oslavujú staré zvyky. Každoročne sa tu koná významná udalosť, ktorou je Deň otvorených dverí prevádzok Cechu husacinárov Slovenského Grobu. Tento rok sa uskutočnil už XXIV. ročník tejto slávnosti, ktorá zároveň otvára sezónu pečenia husí.
Cech husacinárov, ktorý združuje miestnych majstrov špecializujúcich sa na prípravu pečených husí, organizuje tento deň ako príležitosť pre návštevníkov ochutnať tradičné jedlá bez potreby predchádzajúcej objednávky. V každej z prevádzok budú hostia môcť ochutnať pečené husi s lokšami, ako aj iné husacie špeciality, ktoré sú pýchou tohto regiónu.
Okrem gastronomických zážitkov sa každá prevádzka postará aj o bohatý kultúrny program. Návštevníci si mohli vychutnať degustácie vín, ukážky ľudových umení a remesiel, či živú hudbu, ktorá dotvorí autentickú atmosféru tohto tradičného podujatia.
Deň otvorených dverí v Slovenskom Grobe je teda nielen oslavou miestnej gastronómie, ale aj dňom, kedy sa návštevníci môžu priblížiť k bohatej kultúre a tradíciám regiónu.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies