Na Slovensku sa chystá veľké vojenské cvičenie NATO: Príde až 100 španielskych vojakov

NETKY.SK • 9 September 2024, 08:38 • 2 min
Na Slovensku sa chystá veľké vojenské cvičenie NATO: Príde až 100 španielskych vojakov

BRATISLAVA - Velenie mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku od júla prevzalo Španielsko, ktoré nahradilo Českú republiku.

slovakia

left justify in out

Medzinárodné vojenské cvičenie Valiant Lynx 24 by sa mohlo na Slovensku konať v období od októbra do decembra. Vyplýva to z materiálu o aktualizácii súhlasu vlády SR s prítomnosťou zahraničných vojakov, ktorý predložilo Ministerstvo obrany SR do medzirezortného pripomienkového konania.

Podľa dokumentu by sa cvičenia mali zúčastniť aj španielski vojaci. "Ak vláda schváli návrh v aktuálnom znení, na Slovensko by v rámci cvičenia mohlo prísť maximálne 100 vojakov," uvádza rezort obrany.

"Medzinárodné vojenské cvičenie sa uskutoční v súlade so Zmluvou medzi členskými krajinami NATO, ktorá upravuje status ich ozbrojených síl," dodalo ministerstvo.

Pripomína, že velenie mnohonárodnej bojovej skupiny NATO na Slovensku od júla prevzalo Španielsko, ktoré nahradilo Českú republiku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MO SR, Foto: FB/Ministerstvo obrany Slovenskej republiky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies