BOMBOVÉ HROZBY: Po školách čelia útoku letiská aj cirkev + FOTO

NETKY.SK • 9 September 2024, 09:09 • 2 min
BOMBOVÉ HROZBY: Po školách čelia útoku letiská aj cirkev + FOTO

BRATISLAVA - Výhražné správy dostalo 270 slovenských a približne 500 českých škôl.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Počas uplynulého týždňa Slovensko a Česko zasiahli výhražné e-mailové správy, ktoré oznamovali bombové útoky na školách. Tieto správy dostalo 270 slovenských a približne 500 českých škôl.

V nedeľu vo večerných hodinách bol doručený ďalší výhražný e-mail, v ktorom sa píše o únose troch lietadiel. Podľa e-mailu majú lietadlá zamieriť na Prezidentský palác, Národnú radu SR a trnavskú železničnú stanicu.

Polícia a tajné služby už prijali viaceré bezpečnostné opatrenia. V správe sa spomína aj teroristický útok z 11. septembra.

Slovenská informačná služba (SIS) prijíma opatrenia v súvislosti s bombovými hrozbami v spolupráci s inými bezpečnostnými zložkami, uviedla hovorkyňa SIS Katarína Némová. Dodala, že vzhľadom na citlivosť situácie nemôže poskytnúť bližšie informácie.

Vyšetrovanie prípadu vedie Úrad boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK), keďže sa zaoberá aj vnútroštátnymi teroristickými hrozbami.

"Vyšetrovateľ kvalifikoval prípad ako obzvlášť závažný zločin teroristického útoku," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek. Zároveň vysvetlil, že ÚBOK prevzal túto agendu od regionálnych odborov NAKA, ktoré sa trestnými činmi zaoberali do konca augusta.

"Protiteroristická centrála zostáva kontaktným a metodicko-koordinačným pracoviskom," doplnil Hájek.

V prvom týždni školského roka dostali viaceré školy výhražné e-maily, ktoré upozorňovali na údajné bomby v priestoroch škôl. Hrozby sa opakovali niekoľko dní, pričom piatkový e-mail naznačoval bombu aj v košickom Dóme sv. Alžbety. Žiadna z hrozieb sa však nepotvrdila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Policajný zbor SR, SIS, Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies