Prasiatka v divadle: Nezvyčajná návšteva počas zahájenia sezóny + VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 9 September 2024, 17:49 • 2 min
Prasiatka v divadle: Nezvyčajná návšteva počas zahájenia sezóny + VIDEO + FOTO

ČESKÁ LÍPA - Vyzerá to tak, že diviaky vyrušila stavba obchvatu v juhozápadnej časti mesta.

slovakia

left justify in out

"Včerajšie zahájenie divadelnej sezóny začalo naozaj nečakane. Divadelné predstavenie Růžové svatby chceli vidieť aj malé prasiatka," napísala v piatok na Facebook organizácia Kultura Česká Lípa a pridala fotku týchto nepozvaných návštevníkov.

"Predstavenie už začalo, návštevníci boli v sále. Bol teplý letný večer, takže sme mali vchodové dvere do divadla otvorené dokorán. Prasiatka to využili," povedala pre Novinky.cz Tereza Vraná, riaditeľka mestskej organizácie Kultura Česká Lípa.

Zvieratá sa síce do sály nedostali, no vo vstupnom átriu na ne čakali technik a barman, ktorí ich vyhnali. O prítomnosti prasiatok už vedela aj mestská polícia, ktorá ich sledovala kamerovým systémom.

"Sedemčlenná skupina mladých diviakov sa vo štvrtok večer objavila na námestí T. G. Masaryka v Českej Lípe. Ich pohyb sledovali občania aj kamery, začínajúc na Žeriabkovom námestí, cez námestie T. G. Masaryka, odkiaľ sa niektoré vydali do divadla, a ďalšie dve smerovali Mariánskou ulicou hore," prezradila Mestská polícia Česká Lípa.

 

Prasiatka, ktoré sa dostali do divadla, sa po úteku rozdelili. Jedno sa vybralo po priľahlej ulici, zatiaľ čo štyri ostatné zamierili do mestského parku.

"Do akcie s divokými ošípanými sa zapojili strážnici mestskej polície, policajti PČR a pracovníci Mestských lesov. Asi po hodine úzkej koordinovanej spolupráce sa podarilo dostať zvieratá z centra mesta," uviedla mestská polícia a pridala aj video.

Vyzerá to tak, že diviaky vyrušila stavba obchvatu v juhozápadnej časti mesta. "Ide o oblasť s početným rákosím, kde ich zrejme vyplašila práve stavba. Prasiatka aj s matkou zamierili do mestského parku, no samica ušla a mláďatá blúdili centrom mesta," uzavrel Petr Kreisinger, konateľ Mestských lesov Česká Lípa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Kultura Česká Lípa, Foto: bratislavskykraj.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies