Konsolidácia verejných financií: Fico hľadá spôsoby, ako ušetriť až 2,6 miliardy eur + VIDEO

NETKY.SK • 10 September 2024, 08:43 • 2 min
Konsolidácia verejných financií: Fico hľadá spôsoby, ako ušetriť až 2,6 miliardy eur + VIDEO

BRATISLAVA - Fico tiež oznámil, že strana Smer-SD bude mať 17. novembra slávnostný snem v Bratislave pri príležitosti 25. výročia svojho vzniku.

slovakia

left justify in out

V rámci konsolidácie verejných financií by sa mohli získať prostriedky tým, že niektoré štátne sviatky by prestali byť dňami pracovného voľna. Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) to uviedol po zasadnutí predsedníctva strany Smer-SD.

"Máme jeden z najväčších počtov štátnych sviatkov v Európskej únii. Ak by sme sa dohodli, že štátny sviatok zostane štátnym sviatkom, ale nebude súčasne dňom pracovného voľna, aj to je cesta, ako získať ďalšie finančné prostriedky," vysvetlil Fico. Dodal, že v rámci konsolidácie verejných financií je stále na stole niekoľko možností.

Premiér tiež uviedol, že sa diskutuje o znižovaní DPH na potraviny, čo však musí byť niečím vykompenzované. "Samozrejme, hovoríme aj o opakovanej dani z finančných transakcií, ale výlučne pre právnické osoby," spresnil.

Zdôraznil však, že konsolidácia by nemala ohroziť už dosiahnutý sociálny štandard. Upozornil, že cieľom je ušetriť 1,5 až 2,6 miliardy eur.

Fico tiež oznámil, že strana Smer-SD bude mať 17. novembra slávnostný snem v Bratislave pri príležitosti 25. výročia svojho vzniku. Premiér uviedol, že hospodárenie strany je v poriadku, financie sú stabilné a strana má dostatok prostriedkov na prípravu volieb.

"Sme najúspešnejšou politickou stranou v modernej histórii Slovenska," vyhlásil Fico, pričom pripomenul, že Smer-SD má najväčší počet členov a najlepšie regionálne štruktúry spomedzi slovenských strán.

Predsedníctvo strany tiež odporučilo poslancom Smeru-SD podporiť odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Fico uviedol, že návrh na odvolanie predložili poslanci Smeru-SD a SNS, pričom záver hlasovania závisí od rozhodnutia strany Hlas-SD.

Ak sa bude konať ďalšia koaličná rada, podľa Fica sa bude týkať priebehu parlamentnej schôdze a diskusie o zákonoch, ktoré môžu ovplyvniť konsolidáciu verejných financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/SMER - SSD, Foto: FB/SMER - SSD
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies