Zriadenie slovenskej ambasády v Alžírsku prispeje k posilneniu bilaterálnych vzťahov

NETKY.SK • 10 September 2024, 09:50 • 2 min
Zriadenie slovenskej ambasády v Alžírsku prispeje k posilneniu bilaterálnych vzťahov

BRATISLAVA - Diskusie sa zamerali aj na regionálny vývoj na Blízkom východe a posilnenie bilaterálnej spolupráce prostredníctvom politických konzultácií na úrovni štátnych tajomníkov.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Marek Eštok v pondelok v Bratislave prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Alžírskej demokratickej a ľudovej republiky so sídlom vo Viedni, Larbiho Latrocha.

Spoločne sa zhodli, že znovuotvorenie zastupiteľského úradu SR v Alžírsku je významným krokom, ktorý prispeje k rozvoju slovensko-alžírskych bilaterálnych vzťahov. Informoval o tom komunikačný odbor MZVEZ SR.

"Zriadenie zastupiteľského úradu SR v Alžírsku je príležitosťou obnoviť diplomatickú a ekonomickú prítomnosť v krajine, s ktorou nás spájajú historické väzby a ktorá v posledných rokoch ponúka významné ekonomické príležitosti v oblasti obchodu a investícií," vyhlásil Eštok.

Diskusie sa zamerali aj na regionálny vývoj na Blízkom východe a posilnenie bilaterálnej spolupráce prostredníctvom politických konzultácií na úrovni štátnych tajomníkov.

"Vzťahy s Alžírskom boli ešte počas existencie Československa veľmi rozvinuté a v mnohých oblastiach nadštandardné," dodal Eštok. Zdôraznil tiež, že hospodárska spolupráca, najmä v oblasti energetiky, obnoviteľných zdrojov, poľnohospodárstva a bezpečnosti, má pre budúci rozvoj dvojstranných vzťahov najväčší potenciál.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Foto: FB/Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies