V indickom štáte Uttarákhand zahynulo 5 pútnikov a 3 boli zranení pri zosuve pôdy + VIDEO

NETKY.SK • 10 September 2024, 15:29 • 2 min
V indickom štáte Uttarákhand zahynulo 5 pútnikov a 3 boli zranení pri zosuve pôdy + VIDEO

NAÍ DILLÍ - Najmenej päť ľudí zahynulo a traja ďalší utrpeli zranenia po masívnom zosuve pôdy, ktorý zasiahol severoindický štát Uttarákhand, informovali v utorok úradníci.

slovakia

left justify in out

Zosuv pôdy sa spustil v pondelok večer po prívalových dažďoch na ceste Kedarnath Dham v oblasti Sonprayag v okrese Rudraprayag, približne 243 km severovýchodne od Dehradunu, hlavného mesta štátu Uttarákhand.

"Záchranári zatiaľ z miesta vyzdvihli päť tiel a troch zachránili v zranenom stave," uviedol vyšší predstaviteľ miestnej samosprávy Shyam Singh Rana. "Cestujúcich, ktorí cestujú na trase do Kedarnath, sme požiadali, aby sa po večeri počas nepriaznivého počasia vyhli ceste."

Záchranné operácie v oblasti boli v pondelok večer pozastavené v dôsledku zlého počasia a zosuvu balvanov zo svahu. V utorok ráno sa však obnovili. Podľa úradov záchranári čelia problémom kvôli neustálemu padaniu skál. Úrady sa obávajú, že pod troskami môžu byť ďalšie telá.

Dažde vo vyšších častiach Uttarákhandu často spôsobujú masívne zosuvy pôdy počas zimného a monzúnového obdobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: India TV News / PTI
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies