Ludrovská dolina: Po páde pri hasení požiaru zahynul dobrovoľný hasič + FOTO

NETKY.SK • 11 September 2024, 09:38 • 2 min
Ludrovská dolina: Po páde pri hasení požiaru zahynul dobrovoľný hasič + FOTO

LUDROVÁ - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok potvrdil, že išlo o 44-ročného muža.

slovakia

left justify in out

Dobrovoľný hasič zahynul v utorok po páde z výšky v Ludrovskej doline v Nízkych Tatrách počas presunu na miesto požiaru.

"Išlo o veliteľa dobrovoľných hasičov z Ludrovej," informoval prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Adrián Mifkovič počas brífingu v Ružomberku.

"Je to obrovská tragédia, ktorá zasiahla celú hasičskú obec. Práca dobrovoľníkov aj profesionálnych hasičov je veľmi nebezpečná a apelujeme na dodržiavanie bezpečnostných opatrení a zdravý úsudok," dodal Mifkovič. Podľa jeho slov momentálne presne nevedia, čo sa stalo, pretože incident vyšetruje polícia.

Polícia potvrdila, že je na mieste tragédie a vykonáva prvotné procesné úkony. "Presné okolnosti, za ktorých došlo k udalosti, sú predmetom vyšetrovania. Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," uviedli žilinskí krajskí policajti na sociálnej sieti.

Na mieste tragédie zasahovala aj Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air Transport Europe. Záchranári upresnili, že muž utrpel závažné poranenia hlavy a dolnej končatiny v dôsledku pádu.

"Po našom prílete bol v starostlivosti svedkov, ktorí okamžite začali oživovanie. Lekár pokračoval v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, no napriek maximálnemu úsiliu sa pacientovi nepodarilo obnoviť základné životné funkcie a svojim zraneniam napokon podľahol," uviedli záchranári.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok potvrdil, že išlo o 44-ročného muža.

"Táto tragická udalosť ma hlboko zasiahla, najmä preto, že som v nedeľu osobne navštívil Ludrovskú dolinu, aby som hasičom vyjadril podporu a poďakoval im za ich obetavú prácu v náročných podmienkach," uviedol minister.

Na tragédiu reagoval aj minister hospodárstva Richard Takáč. "Úprimnú sústrasť rodine a blízkym dobrovoľného hasiča," uviedol na sociálnej sieti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: HaZZ, KR PZ v Žiline, Vrtuľníková záchranná zdravotná služba, FB, Foto: FB/Matúš Šutaj Eštok
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies