Podľa Pellegriniho by Európa mala viac investovať

NETKY.SK • 12 September 2024, 09:03 • 2 min
Podľa Pellegriniho by Európa mala viac investovať

BRATISLAVA - EIB spolu s Európskym investičným fondom (EIF) podporujú na Slovensku investičné projekty, ktoré znižujú rozdiely medzi európskymi regiónmi a zlepšujú hospodársku konkurencieschopnosť.

slovakia

left justify in out

Európa musí investovať do zlepšenia svojich schopností a podporovať projekty, ktoré zabezpečia dôstojnú životnú úroveň pre každého občana Slovenska aj Európskej únie. Na stretnutí s prezidentkou Európskej investičnej banky (EIB) Nadiou Calvinovou to v Prezidentskom paláci uviedol prezident SR Peter Pellegrini.

"Je len na nás, ako bude vyzerať naša budúcnosť. Európa musí investovať do zlepšenia svojich schopností," zdôraznil Pellegrini. EIB spolu s Európskym investičným fondom (EIF) podporujú na Slovensku investičné projekty, ktoré znižujú rozdiely medzi európskymi regiónmi a zlepšujú hospodársku konkurencieschopnosť.

Minulý rok sa táto finančná inštitúcia zamerala na financovanie energetiky, rozvoj miest, služby a podporu pre malé a stredné podniky a spoločnosti so strednou kapitalizáciou.

"EIB podpísala nové úvery vo výške 254 miliónov eur, zatiaľ čo záruky EIF dosiahli objem 39 miliónov eur," spresnil Pellegrini. V roku 2023 dostalo podporu približne 700 malých podnikov, čo predstavuje zhruba 23 000 pracovných miest.

Približne 85 % celkových finančných prostriedkov smerovalo do menej rozvinutých regiónov, čím EIB pomáha zlepšovať život Slovákov, podporovať udržateľný rozvoj a prispievať k dosahovaniu strategických cieľov krajiny v rámci EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Kancelária prezidenta SR, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies