Sliač: Nová parkovacia politika so sebou prináša pravidlá aj poplatky

NETKY.SK • 12 September 2024, 11:01 • 2 min
Sliač: Nová parkovacia politika so sebou prináša pravidlá aj poplatky

SLIAČ - Anna Jadušová, zástupkyňa Kúpeľov Sliač, uviedla, že kúpele svoju parkovaciu politiku naposledy upravili na začiatku minulého roka.

slovakia

left justify in out

Mesto Sliač v okrese Zvolen plánuje zavedenie parkovacej politiky na svojom území. Ako informovala primátorka Ľubica Balgová, spustiť ju chcú začiatkom nového roka. "Potreba regulovania parkovania súvisí s problémami najmä počas nočných hodín," uviedla primátorka.

Podľa nej je to dôsledok blízkosti okresného mesta Zvolen a krajského mesta Banská Bystrica, kam väčšina obyvateľov odchádza ráno do práce a vracia sa večer.

"Pri regulovaní parkovania sa budeme zameriavať na občanov s trvalým pobytom v Sliači. Tí budú môcť naďalej parkovať od 17:00 do 7:00 na vyznačených miestach, zatiaľ čo ostatní budú môcť využívať záchytné parkoviská," vysvetlila Balgová.

Upozornila však, že aj občania s trvalým pobytom si za parkovanie budú musieť priplatiť, pričom plánovaná suma by mala byť symbolická. "Pri prvom aute to vychádza na 0,11 eura za pracovný deň, pri druhom 0,38 eura a pri treťom 1,35 eura," dodala s tým, že tieto sumy sú zatiaľ len návrhy.

Primátorka zdôraznila, že parkovacie plochy sú verejné priestranstvá a na ich údržbu prispievajú aj obyvatelia rodinných domov, ktorí si museli vybudovať parkovacie miesta na vlastné náklady a platia za ne dane.

Problém s parkovaním často vzniká aj kvôli hosťom z kúpeľov, ktorí zaberajú miesta určené pre miestnych obyvateľov. Anna Jadušová, zástupkyňa Kúpeľov Sliač, uviedla, že kúpele svoju parkovaciu politiku naposledy upravili na začiatku minulého roka.

"Pre hostí, ktorí prichádzajú na ubytovanie, poskytujeme bezplatné 30-minútové parkovanie pred vstupom do hotela, čo postačuje na vyloženie batožiny a ubytovanie," vysvetlila. Ak si hostia želajú ponechať auto počas celého pobytu, platia 3 eurá za deň.

Jadušová doplnila, že denní návštevníci kúpeľov, ktorí prichádzajú na procedúry, ako aj zákazníci reštaurácií, môžu získať 100 % zľavu z parkovného, ktorú si uplatňujú priamo v prevádzke. Návštevníci kúpaliska platia základnú sadzbu 3 eurá na 3 hodiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj. Mesto Sliač, Foto: club.autodoc.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies