Hrozba medveďov: Kšinná a Tomášovce vydali varovania pre obyvateľov

NETKY.SK • 12 September 2024, 15:08 • 2 min
Hrozba medveďov: Kšinná a Tomášovce vydali varovania pre obyvateľov

TOMÁŠOVCE - Na nahlasovanie je k dispozícii linka s telefónnym číslom 18 081 a v prípade spozorovania medveďa treba informovať obecný úrad.

slovakia

left justify in out

Obec Kšinná v okrese Bánovce nad Bebravou vydala upozornenie, že 9. septembra v skorých ranných hodinách bol v lokalite futbalového ihriska spozorovaný medveď hnedý.

"Upozorňujeme preto občanov a návštevníkov obce, aby z dôvodu vlastnej bezpečnosti dávali pozor a boli opatrní pri prechádzkach v skorých ranných a neskorých večerných hodinách v k. ú. obce Kšinná a Závada pod Čiernym vrchom," uviedla samospráva na svojej stránke.

Obyvatelia sú vyzvaní, aby v prípade spozorovania šelmy v intraviláne obce nahlásili nález na tiesňovú linku 158 alebo 112, alebo na obecný úrad.

Ďalší medveď bol zaznamenaný v katastrálnom území obce Tomášovce v okrese Lučenec v ranných hodinách 10. septembra. Jeho výskyt bol nahlásený nad cintorínom v blízkosti poľnohospodárskeho družstva.

"Jedná sa pravdepodobne o medvedicu s troma mláďatami. Informujeme preto obyvateľov i verejnosť, že neprirodzený pohyb a nebojácnosť medveďa v blízkosti obývaného územia obce Tomášovce je pre obyvateľov a návštevníkov cintorína a priľahlého lesa (Zičovská hora) nebezpečný," dodáva obec s tým, že treba zvýšiť ostražitosť.

Samospráva tiež uviedla, že na nahlasovanie je k dispozícii linka s telefónnym číslom 18 081 a v prípade spozorovania medveďa treba informovať obecný úrad.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Obec Tomášovse, Obec Kšinná, Foto: polovnictvo-rybarstvo.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies