Gašpar: Analytické centrum SIS je v čiastočnej pohotovosti

NETKY.SK • 13 September 2024, 14:31 • 2 min
Gašpar: Analytické centrum SIS je v čiastočnej pohotovosti

BRATISLAVA - Polícia zároveň potvrdila, že pokračuje v prijímaní bezpečnostných opatrení v súvislosti s výhražnými správami, ktoré boli v posledných dňoch zaslané rôznym subjektom.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavol Gašpar v piatok rozhodol o uvedení Národného bezpečnostného analytického centra do čiastočnej pohotovosti.

"Rozhodnutie bolo prijaté po konzultácii s ministerstvom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom a predstaviteľmi ostatných bezpečnostných zložiek," informovala hovorkyňa SIS Katarína Némová.

Gašpar uviedol, že situácia zahŕňa viaceré aktivity vrátane pokračujúcich e-mailov vo forme výhraných e-mailov zaslaných školám, útokom, cirkevným objektom a ďalším súčasným inštitúciám.

"V týchto prípadoch je absolútne kľúčová medzirezortná spolupráca a spolupráca so zahraničnými partnermi pri ochrane záujmov Slovenskej republiky a bezpečnosti jej občanov," vysvetlila hovorkyňa.

Hovorkyňa SIS dodala, že cieľom týchto útokov môže byť šírenie neistoty medzi ľuďmi a pokus oslabiť ich dôveru v štátne inštitúcie.

Polícia zároveň potvrdila, že pokračuje v prijímaní bezpečnostných opatrení v súvislosti s výhražnými správami, ktoré boli v posledných dňoch zaslané rôznym subjektom. "V žiadnom z týchto prípadov reálne hrozba nepotvrdila," dodala polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: SIS, Foto: FB/Pavol Gašpar
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies