Jemenská raketa zasiahla neobývanú oblasť v Izraeli: Sirény a úlomky spôsobujú paniku

NETKY.SK • 15 September 2024, 14:25 • 2 min
Jemenská raketa zasiahla neobývanú oblasť v Izraeli: Sirény a úlomky spôsobujú paniku

V nedeľu ráno zasiahla balistická raketa dlhého doletu centrálne oblasti Izraela, pravdepodobne vypálená jemenskými povstalcami. Napriek skorému varovaniu sirén a úspešnému zásahu izraelskej protivzdušnej obrany sa úlomky rakety dostali do okolia Tel Avivu. Nehlásia sa žiadne zranenia, ale útok vyvolal paniku medzi cestujúcimi a miestnymi obyvateľmi.

slovakia

left justify in out

V nedeľu ráno zasiahla centrálne oblasti Izraela balistická raketa dlhého doletu, ktorú pravdepodobne vypálili jemenskí povstalci.

Sirény sa rozozvučali v niektorých oblastiach, vrátane Tel Avivu a letiska Bena Guriona, avšak zranenia neboli hlásené.
Izraelská armáda uviedla, že raketa prichádzajúca z východu bola zostrelená systémom Arrow, no napriek tomu sa jej úlomky dostali do oblastí juhovýchodne od Tel Avivu.

Miestne médiá tvrdia, že sa raketu nepodarilo zničiť ešte pred vstupom do vzdušného priestoru. Hlasný výbuch v oblasti bol pripisovaný záchytným raketám.

Agentúra Reuters informovala o dymových stopách na otvorenom poli. V televízii sa objavili zábery cestujúcich, ktorí sa skrývali vo vlaku na letisku Bena Guriona, kde dopadol úlomok rakety.

V posledných mesiacoch jemenskí húsíovia, podporovaní Iránom, opakovane vypálili drony a rakety na Izrael, väčšinou zachytené v Červenom mori.

K tomuto útoku sa však oficiálne neprihlásili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: AP, Reuters
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies