Bratislava: Výška hladiny Dunaja prekročila 9 METROV!

NETKY.SK • 16 September 2024, 13:32 • 2 min
Bratislava: Výška hladiny Dunaja prekročila 9 METROV!

BRATISLAVA - Slovenský vodohospodársky podnik už získal protipovodňovú ochranu Bratislavy na všetkých potrebných miestach, vrátane Karlovej Vsi, Devína, Starého Mesta a na petržalskej strane Dunaja.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov, konkrétne 908 centimetrov, informoval o tom Bratislavský samosprávny kraj na sociálnej sieti.

"Zatopené je Tyršovo nábrežie, promenáda pri nákupnom centre na nábreží Dunaja aj Fajnorovo nábrežie," uvádza BSK.

Kraj zároveň opätovne vyzval obyvateľov, aby sa týmto lokalitám vyhýbali a rešpektovali zákaz vstupu. Protipovodňové zábrany sú aktuálne aktuálne aj na Rázusovom a Fajnorovom nábreží, informoval starosta Starého Mesta Matej Vagač s tým, že hladina Dunaja stále stúpa.

Hlavné mesto uviedlo, že Slovenský vodohospodársky podnik už získal protipovodňovú ochranu Bratislavy na všetkých potrebných miestach, vrátane Karlovej Vsi, Devína, Starého Mesta a na petržalskej strane Dunaja. Rovnaké opatrenia sú zavedené aj medzi mestskými časťami Devín a Devínska Nová Ves, kde hrozí zaplavenie cesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: SHMÚ, Mesto Bratislava, Foto: FB/Bratislavský kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies