Výbuch v centre Kolína: Pracovníka upratovacej služby previezli do nemocnice +VIDEO

NETKY.SK • 16 September 2024, 16:25 • 2 min
Výbuch v centre Kolína: Pracovníka upratovacej služby previezli do nemocnice +VIDEO

KOLÍN NAD RÝNOM - Veľký poplach v centre Kolína nad Rýnom zaznamenali v pondelok ráno, keď došlo na ulici Hohenzollernring k výbuchu. Detonáciu prežil upratovač s poranením spôsobeným výbuchom.

slovakia

left justify in out

Bolo 5.58 ráno, keď na "Ringen", slávnej kolínskej párty štvrti, vybuchla nálož. Podľa denníka BILD k výbuchu došlo vo vstupnom priestore reštaurácie a klubu Vanity. V budove sa nachádzajú aj kancelárie.

Muž, ktorý prežil explóziu je momentálne hospitalizovaný. Podľa polície sa považuje za vážne zraneného.

Polícia uskutočňuje rozsiahlu operáciu, píše na X: "Hohenzollernring je medzi Rudolfplatz a Friesenplatz uzavretý." Oblasti sa treba vyhnúť. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

Detonácia spôsobila pád stropných dosiek vo vstupnej časti budovy a rozbitie okenných tabúľ. Polícia pátra po útočníkovi s veľkým kontingentom.

Majiteľ budovy pre server Bild povedal: "V Kolíne nad Rýnom je to teror. Niekto odpálil výbušné zariadenie, hoci musel vidieť, že sú tam ľudia. Škody na majetku odhadujem na 100 000 eur."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Bild, Foto: Jan Ohmen
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies