Žiga: Národná rada je pripravená okamžite riešiť povodňovú situáciu

NETKY.SK • 16 September 2024, 15:41 • 2 min
Žiga: Národná rada je pripravená okamžite riešiť povodňovú situáciu

BRATISLAVA - Očakáva sa, že voda bude kulminovať od pondelkového večera do utorkového rána (17. 9.)

slovakia

left justify in out

Národná rada (NR) SR je pripravená pomôcť pri riešení povodňovej situácie na Slovensku, a ak vláda navrhuje zmeny príslušných zákonov, parlament ich okamžite zaradí na rokovanie. Informoval o tom podpredseda parlamentu poverený jeho riadením Peter Žiga.

"NR SR je rozhodne pripravená kedykoľvek podať pomocnú ruku a vyjsť v ústrety pri riešení povodňovej situácie. Chceme predovšetkým pomôcť ľuďom, ale aj mestám a obciam v zložitom období," uviedol Žiga. V mene všetkých poslancov poďakoval všetkým, ktorí bojujú so záplavami, vyjadrili nádej, aby sa to podarilo s čo najmenšími škodami.

Zlé počasie komplikuje situáciu najmä v oblasti Záhoria a v Bratislave, kde viaceré obce a mestá hlásia vyliate vodné toky, zaplavené ulice, záhrady a pivnice rodinných domov.

Očakáva sa, že voda bude kulminovať od pondelkového večera do utorkového rána. Bratislavský Matúš Vallo informoval, že výška hladiny rieky Dunaj môže v centre mesta dosiahnuť až 936 centimetrov.

Protipovodňové zábrany sú už postavené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: NR SR, Foto: FB/Matúš Vallo má rád Bratislavu
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies