Drucker: Škody v rezorte školstva odhadnuté na 400 000 eur

NETKY.SK • 17 September 2024, 09:05 • 2 min
Drucker: Škody v rezorte školstva odhadnuté na 400 000 eur

BRATISLAVA - Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) informoval, že doterajšie škody spôsobené povodňami v rezorte školstva dosahujú 400 000 eur, no konečná suma bude pravdepodobne vyššia. Pred mimoriadnym zasadnutím vlády uviedol, že v pondelok bolo zatvorených približne 80 škôl, väčšinou stredných.

slovakia

left justify in out

"Z údajov, ktoré sme zatiaľ získali cez regionálne úrady školskej správy, je to niečo cez 400 000, ale určite to bude oveľa viac," povedal Drucker k odhadovanej výške škôd v rámci rezortu. "Máme nejakú prvotnú analýzu, týkajúcu sa škôl, dáta sa nedajú považovať za konečné, ešte stále ich zbierame a zhodnocujú sa škody," doplnil.

Časť stredných škôl podľa ministra prešla v pondelok na dištančné štúdium. Školy majú vydané usmernenie k aktuálnej situácii. Drucker nevedel povedať, či budú niektoré školy zavreté aj v utorok (17. 9.). Najmä školy na území, kde je vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity, majú podľa usmernenia zvážiť situáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz.sk, Foto: TASR / Dano Veselský
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies