Ukrajinského boxera Oleksandra Usyka prepustili po zadržaní v Poľsku. Dopomohol tomu aj Zelenskyj

NETKY.SK • 18 September 2024, 10:34 • 2 min
Ukrajinského boxera Oleksandra Usyka prepustili po zadržaní v Poľsku. Dopomohol tomu aj Zelenskyj

KRAKOV - Prezident Zelenskyj oznámil, že šampión v ťažkej váhe Oleksandr Usyk bol po krátkom zadržaní na letisku v Krakove prepustený.

slovakia

left justify in out

Šampión v ťažkej váhe Oleksandr Usyk bol v utorok zadržaný na letisku v poľskom Krakove a následne prepustený po zásahu ukrajinského ministerstva zahraničných vecí, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na sociálnych sieťach.

Zdroj pre portál ESPN uviedol, že rodáka z Ukrajiny Usika zadržali po tom, ako sa pokúsil nastúpiť na let do španielskej Valencie, kde sa má začať pripravovať na odvetný zápas s Tysonom Furym, ktorý sa uskutoční 21. decembra v saudskoarabskom Rijáde. Usykovi a jeho trénerovi Sergejovi Lapinovi odmietli nastúpiť na palubu po tom, ako pracovník leteckej spoločnosti zistil, že nie sú spôsobilí cestovať, uviedol zdroj.

Podľa jedného zo zdrojov Usyk vysvetlil, že boli v poriadku a boli jednoducho vyčerpaní z takmer 14-hodinovej cesty z Kyjeva, hlavného mesta vojnou zmietanej Ukrajiny, ktorá zahŕňala 557 kilometrov jazdy. Medzi jazykovou bariérou a tým, že Usyk bol neoblomný a tvrdil, že neboli nijako poškodení, bol zadržaný.

"Pobúril ma takýto prístup k nášmu občanovi a šampiónovi," uviedol Zelenskyj v utorok neskoro večer v aplikácii na zasielanie správ Telegram. "Náš šampión bol prepustený a nikto ho už nezadržiava," dodal.

Usykova manželka Katheryna cestovala s Usykom a Lapinom. Na sociálnych sieťach zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako Usyka odvádzajú v putách na mostíku pre lietadlá. Uviedla, že v tejto záležitosti "nejde o nič trestné".

"Došlo k nedorozumeniu," napísal Usyk na sociálnych sieťach. "Rýchlo sa to vyriešilo. Ďakujem všetkým, ktorých sa to týka. Ďakujem ukrajinským diplomatom za účinnú podporu. A úcta poľskej polícii za to, že si plní svoje povinnosti bez ohľadu na výšku, hmotnosť, dosah a regálie."

Zlatý olympijský medailista porazil Furyho v máji rozhodnutím a stal sa prvým nesporným boxerským šampiónom v ťažkej váhe od roku 2002. Očakáva sa, že Usyk bude v sobotu v Londýne pri ringu na titulovom zápase Anthonyho Joshuu proti Danielovi Duboisovi na štadióne Wembley. Usyk porazil Joshuu, aby sa stal jednotným šampiónom v roku 2021 a o rok neskôr opäť v odvete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ESPN, Al Jazeera, Foto: Sky News / PA
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies