Pellegrini prijal ukrajinského ministra zahraničných vecí Andrija Sybiha v Prezidentskom paláci

NETKY.SK • 19 September 2024, 08:34 • 2 min
Pellegrini prijal ukrajinského ministra zahraničných vecí Andrija Sybiha v Prezidentskom paláci

BRATISLAVA - Prezident Peter Pellegrini sa stretol s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Andrijom Sybiha, kde potvrdil, že Slovensko naďalej podporuje suverenitu Ukrajiny. Diskutovali o možnostiach povojnovej spolupráce, humanitárnej pomoci a obnove krajiny.

slovakia

left justify in out

Prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini sa stretol s ukrajinským ministrom zahraničných vecí Andrijom Sybiha, kde vyjadril podporu blízkym vzťahom medzi Slovenskom a Ukrajinou. Pellegrini zdôraznil, že Slovensko pevne stojí za suverenitou a nezávislosťou Ukrajiny a verí, že tieto dobré vzťahy budú pokračovať aj naďalej.

Stretnutie sa sústredilo na možnosti spolupráce pri povojnovej obnove Ukrajiny, a to najmä prostredníctvom humanitárnej a ekonomickej pomoci. Diskutovalo sa tiež o tom, ako táto spolupráca môže priaznivo ovplyvniť aj región východného Slovenska.

Prezident zaželal, aby sa vojna na Ukrajine čoskoro skončila, a ocenil snahu Slovenska prispieť k budúcej obnove krajiny. Pellegrini zdôraznil dôležitosť solidarity a humanitárnej pomoci, ktorú Slovensko poskytuje, vrátane podpory pre ukrajinských utečencov.

Okrem toho sa v diskusii otvorila otázka strategických projektov, ktoré by mohli prispieť k stabilite v regióne, čo má dôležitý dopad aj na Slovensko. Táto spolupráca by mala obohatiť aj východné Slovensko a vytvárať nové príležitosti pre ekonomickú spoluprácu v povojnovom období.

Sybiha ocenil prístup Slovenska a zdôraznil, že Ukrajina si vysoko váži slovenskú pomoc v týchto náročných časoch. Vyjadril nádej, že po vojne budú bilaterálne vzťahy ďalej posilňované a Slovensko bude dôležitým partnerom pri obnove krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/Peter Pellegrini, Foto: FB/Peter Pellegrini
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies