Najlepšie destinácie sveta pre rok 2024

NETKY.SK • 20 September 2024, 11:11 • 2 min
Najlepšie destinácie sveta pre rok 2024

Najväčší cestovateľský portál Trip Advisor každoročne prichádza s viacerými rebríčkami destinácií, ktoré zostavuje priamo z hodnotení svojich prispievateľov – cestovateľov zo všetkých kútov sveta. Tieto rebríčky sa tak stávajú – vďaka miliónom ľudí, ktorí sa na nich podieľajú - jedným z najobjektívnejších a najrelevantnejších ukazovateľov v cestovateľskom svete.

slovakia

left justify in out

Najnovšie prišiel portál so zoznamom najtrendovejších destinácií za rok 2024. Od vychytených až po menej známe – toto sú turistické miesta, ktoré sú momentálne na vzostupe.

1.  Tokio

Momentálne podľa cestovateľov Trip Advisoru najobľúbenejšia trendy destinácia. Metropola, kde sa spája ultra-moderna s tajomnými nedotknutými stáročnými tradíciami. Presne to si turisti na japonskej metropole pochvaľujú. Ráno prehliadka desiatok starobylých chrámov, večer návšteva nablýskaného karaoke-baru. A ešte predtým návšteva chýrneho rybieho trhu, či poobednejšia prechádzka pod rozkvitnutými čerešňami na nábreží Sumidy. Návšteva cisárskeho paláca, zopakovanie si japonskej histórie v múzeu Edo-Tokio, opulentné nákupy a ochutnávka nejlepších sushi či udon rezancov – to všetko robí z návštevy tohoto mesta zážitok na celý život.

 

Obrazok
Zdroj: get your guide

2. Soul

Aj korejská metropola láka nezameniteľným spojením histórie a stoviek budhistických chrámov s moderným rytmom ázijského tigra. Vychutnajte si výhľad na toto jedinečné mesto z N Seoul Tower v parku Namsan, zatúlajte sa do štvrte Insadong s tradičními čajovňami a bistrami, neobíďte ani muzeum Gyeongbokgung. Palác Changdeokgung zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO je skvelým príkladom autentickej starobylej architektury Soulu.

Obrazok
Zdroj: digital nomad world

3. Ha Long Bay

Toto nádherné zákutie na severovýchode Vietnamu dostane navždy vaše srdce. Úžasné vápencové ostrovy a ostrovčeky - dokopy je ich viac ako 1 300, jaskyne a skalné útvary, ktoré po stáročia obrusoval vietor a voda do nádherných podôb pôsobia ako z rozprávky. Po slovensky Dračia zátoka bola zapísaná v roku 1994 na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Nezabudnuteľným zážitkom bude, ak tieto miesta preskúmate na plti alebo na člne.

Obrazok
Zdroj: get visa vietnam

4. Súostrovie Palawan

Palawan je filipínska provincia - exotický kúsok raja v Juhočínskom mori s divokou prírodou, malebnými rybárskymi dedinkami a viacerými pamiatkami zapísanými na zozname svetového dedičstva UNESCO. Nájdete tu jedny z najlepších potápačských miest na svete, potápanie na ostrove Coron ponúka úchvatnú prehliadku vrakov lodí. V rezervácii Calauit Game Preserve and Wildlife Sanctuary uvidíte viacero druhov ohrozených zvierat. Zahrajte sa na odvážnych objaviteľov a preskúmajte podzemnú rieku Puerto Princesa. Nie náhodou sa o Palawane hovorí ako o jednom z najkrajších miest na svete.

Obrazok
Zdroj: tripadvisor

5. Sapa

A opäť sme vo Vietname. Mesto Sapa je učupené na začiatku hlbokého údolia s nádhernými ryžovými terasami, ktoré sa dodnes obrábajú tak, ako sa obrábali po stáročia. Ryžové polia pretínajú belasé rieky a do diaľky nad nimi sa tiahnu svieže zelené hory, ktorým tróni vysoko nad týmto malebným mestom najvyšší vrchol regiónu, hora Fansipan. V meste môžete navštíviť zaujímavé miestne trhy, v okolí sa vybrať na niektorú z atraktívnych turistických trás.

Obrazok
Zdroj: get visa vietnam

6. Bogota

Kolumbijská metropola je živým, pestrým desaťmiliónovým organizmom, kde nazbierate zážitky na celý život. Hoci má středoamerická krajina nie vždy najlepšiu povesť (kvôli kriminalite a drogovej tradícii), Bogota vám ukáže aj svoje prívetivé a atraktívne stránky. Je to autentické, energizujúce mesto s vynikajúcou gastronómiou aj vínom, malebnou historickou štvrťou La Candelaria, plnou farebných domčekov, či modernejšou Zona Rosa s vychýrenými reštauráciami, obchodmi a barmi.

La Candelaria je nádherná farebná štvrť Bogoty.
La Candelaria je nádherná farebná štvrť Bogoty.
Zdroj: tripadvisor

7. Pattaya


Medzi naj destináciami sveta sa dlhodobo drží populárne thajské letovisko s úžasnými plážami pozdĺž Thajského zálivu. Vodné športy, prímorské masáže, leňošenie na brehu, bary a diskotéky, dobroty na tanieri,.. A nad tým všetkým bdie nad mestom obrovský Budha Wat Khao Phra Bat – drevená svätyňa pravdy. Medzi najlepšie pláže tu patria Jomtien, Koh Larn, Dong Tan.

Obrazok
Zdroj: TripSavvy

Desiatku najtrendovejších destinácií pre rok 2024 uzatvárajú kostarické mesto Alajuela s očarujúcou históriou aj divokou prírodou a vulkánmi v okolí, kambodžský Phnom Penh a moderná malajská metropola Kuala Lumpur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: Ha Long, Foto: Viator
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies