Prezident a minister vzdali hold našim športovcom: Výnimočné výkony na OH v Paríži +VIDEO

NETKY.SK • 20 September 2024, 13:17 • 2 min
Prezident a minister vzdali hold našim športovcom: Výnimočné výkony na OH v Paríži +VIDEO

BRATISLAVA - Dnes sa v Prezidentskom paláci uskutočnilo slávnostné stretnutie slovenských účastníkov tohtoročných olympijských a paralympijských hier v Paríži. Prezident Peter Pellegrini spolu s ministrom cestovného ruchu a športu Dušanom Keketim vyjadrili športovcom uznanie za ich výkony a reprezentáciu Slovenska na svetovej športovej scéne.

slovakia

left justify in out

Na stretnutí sa zúčastnili športovci z rôznych disciplín, ktorí na nedávnych olympijských a paralympijských hrách preukázali svoju vytrvalosť a odhodlanie.

Minister Keketi pri tejto príležitosti zdôraznil, aké dôležité sú úspechy týchto športovcov pre celú krajinu: "Vaša vytrvalosť, obetavosť a nezlomná vôľa sú inšpiráciou pre nás všetkých," povedal. Podľa neho reprezentujú vzor pre mladých ľudí, ktorí sa snažia dosiahnuť svoje sny.

Na letných olympijských hrách sa Slovensko prezentovalo s 28 športovcami, pričom vodnoslalomár Matej Beňuš získal bronzovú medailu. Ostatní, ako teniska Anna Karolína Schmiedlová a skeetarka Vanesa Hocková, skončili na štvrtom mieste, pričom ich výkon naznačuje, že Slovensko má silný potenciál.

Paralympijské úspechy

Slovenská paralympijská výprava dosiahla ešte väčší úspech, keď získala päť medailí, z toho tri zlaté a dve strieborné. Strelkyňa Veronika Vadovičová sa stala najúspešnejšou paralympioničkou s jednou zlatou a jednou striebornou medailou. Cyklista Jozef Metelka a stolnotenisový pár Ján Riapoš – Peter Lovaš taktiež prispeli k medailovej bilancii.

Zdroj: MCR SR

Inklúzia a podpora

Minister Keketi ocenil aj odhodlanie paralympionikov, ktorí prekonávajú nielen športových rivalov, ale aj bežné životné prekážky.

"Títo športovci sú ambasádori všetkých znevýhodnených ľudí a verím, že budú inšpiráciou pre celú spoločnosť," dodal.

V rámci stretnutia sa športovci poďakovali za podporu, pričom paralympionici zdôraznili význam inklúzie a posilnenia podpory pre športovcov so zdravotným znevýhodnením.

Zdroj: MCR SR

Podpora rozvoja športu

Keketi taktiež vyzdvihol dôležitú prácu trénerov a podporných tímov, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v príprave športovcov. Ubezpečil, že ministerstvo bude naďalej investovať do športovej infraštruktúry a zlepšovať podmienky pre tréning, aby mladí talenti mali možnosť naplno rozvíjať svoj potenciál.

Na záver slávnosti prezident a minister zablahoželali športovcom a zaželali im mnoho úspechov v ich ďalších kariérach, čím uzavreli slávnostné podujatie, ktoré oslavovalo odhodlanie a talent slovenských športovcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: MCR SR, FB/Peter Pellegrini, Foto: MCR SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies