Bratislava - otvorenie Depa Jurajov dvor: Objavte svet mestskej dopravy + VIDEO

NETKY.SK • 21 September 2024, 12:40 • 2 min
Bratislava - otvorenie Depa Jurajov dvor: Objavte svet mestskej dopravy + VIDEO

Dopravný podnik Bratislava (DPB) pozýva širokú verejnosť na deň otvorených dverí v Depo Jurajov dvor, ktorý sa uskutoční v sobotu. Návštevníci sa môžu tešiť na prehliadku električiek a autobusov, súťaže o predplatené cestovné lístky a bohatý sprievodný program.

slovakia

left justify in out

V sobotu otvorí Dopravný podnik Bratislava (DPB) svoje Depo Jurajov dvor pre verejnosť.

Deň otvorených dverí (DOD) ponúkne prehliadku električiek a autobusov, súťaž o predplatené cestovné lístky a rôzne sprievodné aktivity. Informoval o tom hovorca DPB, Jozef Vozár.
„Medzi najzaujímavejšie novinky patrí komentovaná prehliadka skúšobnej haly električiek. Naši odborníci prevedú fanúšikov technickým zázemím, kde uvidia, čo sa skrýva na streche moderných električiek a ako vyzerá ich podvozok priamo zo servisného kanála. Nezabudlo sa ani na jazdy obľúbeným Cabriobusom a prejazd umyvárňou,“ uviedol Vozár.

Návštevníci depa budú mať možnosť obdivovať výstavu aktuálnych aj historických vozidiel podniku. Diskusie o práci vodiča mestskej hromadnej dopravy a o zákulisí tejto profesie budú tiež súčasťou DOD.
Pre deti je pripravený pestrý sprievodný program. „Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia Fíha Tralala, bábkového divadla Trieska, kreatívne dielne, skákacie hrady, chutnú zmrzlinu a cukrovú vatu,“ doplnil Vozár.
Počas podujatia sa uskutoční aj nábor nových vodičov. Záujemcovia si budú mať možnosť vyskúšať riadenie električky pod odborným dohľadom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: dpb
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies