Rebecca Šramková (27) útočí na premiérový titul vo finále WTA v Hua Hin + VIDEO

NETKY.SK • 21 September 2024, 16:30 • 2 min
Rebecca Šramková (27) útočí na premiérový titul vo finále WTA v Hua Hin + VIDEO

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa po týždni opäť dostala do finále na okruhu WTA. V semifinále turnaja v thajskom Hua Hin porazila Tamaru Zidanšekovú zo Slovinska hladko 6:4 a 6:2. O svoj premiérový titul sa v nedeľu stretne s Laurou Siegemundovou z Nemecka, ktorá zdolala Arianne Hartonovú z Holandska dvakrát 6:3. Šramková sa snaží prekonať predchádzajúce neúspechy a v zápase predvedie všetko, aby dosiahla svoj cieľ.

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Rebecca Šramková sa po týždni opäť dostala do finále dvojhry na okruhu WTA.

V semifinálovom zápase turnaja v thajskom Hua Hin si v sobotu poradila s Tamarou Zidanšekovou zo Slovinska, ktorú zdolala hladko v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

O svoj prvý titul sa Šramková v nedeľu (11:00 h) stretne s Laurou Siegemundovou z Nemecka, ktorá porazila Arianne Hartonovú z Holandska dvakrát 6:3.

Dvadsaťsedemročná Šramková sa pred týždňom taktiež ocitla vo finále v tuniskom Monastire, kde svoj posledný zápas prehrala s Britkou Sonay Kartalovou.

V semifinále v Hua Hin predviedla dominantný výkon proti Zidanšekovej a o podanie prvýkrát prišla až na konci druhého setu. V úvodnej časti zápasu rozhodla v desiatej hre, keď za stavu 5:4 brejkla slovinskú súperku, a v druhom dejstve si vybudovala náskok 5:0, ktorý si udržala. Celkové trvanie stretnutia bolo 84 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného trénera Dávida Olasza tak v štvrtom vzájomnom dueli so Zidanšekovou konečne uspela, keď vlani vo finále turnaja WTA 125 v Bari nevyužila štyri mečbaly.

"Bolo to dnes náročné, obe sme boli unavené a vietor situáciu len komplikoval. Som rada, že som to zvládla v dvoch setoch a dokázala premeniť svoj druhý mečbal. V hlave som mala stále, že v predchádzajúcom vzájomnom zápase som práve z mečbalov napokon prehrala. Tieto dva týždne boli pre mňa dlhé a nemám predstavu, ako sa pred finále dám dokopy, ale urobím všetko pre to, aby som bola pripravená," uviedla Šramková v prvom pozápasovom rozhovore priamo na dvorci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: X/ WTA Thailand Open
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies