Myš sa dostala do oblakov: Lietadlo SAS pristálo kvôli "narušiteľovi" v jedle!

NETKY.SK • 21 September 2024, 17:00 • 2 min
Myš sa dostala do oblakov: Lietadlo SAS pristálo kvôli "narušiteľovi" v jedle!

Nečakaná situácia na palube lietadla škandinávskej spoločnosti SAS prinútila stroj pristáť v Kodani. Cestujúca objavila myš vo svojom jedle, čo vyvolalo paniku a núdzové pristátie.

slovakia

left justify in out

Lietadlo škandinávskej leteckej spoločnosti SAS, ktoré letelo z Nórska do Španielska, muselo neplánovane pristáť v Kodani. Dôvodom bolo, že jedna z cestujúcich objavila živú myš vo svojom jedle.
Incident sa odohral počas stredajšieho letu z Osla do Málagy.

„Verte tomu alebo nie – žena vedľa mňa otvorila škatuľku s jedlom a vyskočila na ňu myš,“ uviedol spolucestujúci Jarle Börrestad vo svojom príspevku na Facebooku.

Po incidentne museli pasažieri čakať na nový let, keďže letecké spoločnosti prísne zakazujú prevoz hlodavcov na palube, keďže títo tvorovia môžu poškodiť elektrické vedenie, ktoré je kľúčové pre prevádzku lietadla.

Hovorca SAS, Öystein Schmidt, potvrdil, že lietadlo bolo podrobené kontrole a vypravili nové. „Takéto situácie sa stávajú veľmi zriedkavo. Pre tieto prípady sme zaviedli postupy, ktoré zahŕňajú aj kontrolu u našich dodávateľov, aby sa to už neopakovalo,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text: The Guardian, Foto: people.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies