Prichádza studený front: Slovensko čakajú BÚRKY a výrazné OCHLADENIE

NETKY.SK • 23 September 2024, 10:21 • 2 min
Prichádza studený front: Slovensko čakajú BÚRKY a výrazné OCHLADENIE

BRATISLAVA - Slovensko v najbližších hodinách čaká zásadná zmena počasia. Po teplom víkende sa už čoskoro očakáva príchod studeného frontu, ktorý prinesie dážď a výrazné ochladenie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa meteorológov sa studený front presúva z Nemecka a Rakúska, a jeho príchod spôsobí búrky a intenzívne zrážky. Najväčší úhrn dažďa zasiahne západné a stredné Slovensko, pričom zrážky sa rozšíria na celé územie krajiny. Búrky môžu začať už v noci z utorka na stredu, čo môže ovplyvniť počasie počas celého týždňa.

Ochladenie prinesie zníženie denných teplôt, ktoré budú postupne klesať až o niekoľko stupňov oproti predošlým dňom. Teploty v niektorých regiónoch môžu dosahovať len okolo 15 stupňov Celzia.

Tento prudký pokles teplôt je výsledkom presunu tlakovej níže nad západnú Európu, ktorá v strednej Európe spôsobí zmenu cirkulácie vzduchu a príchod chladnejšieho prúdenia.

Meteorológovia zároveň varujú pred silnými zrážkami, ktoré môžu spôsobiť lokálne záplavy, a pred možnými nárazmi vetra. Tieto poveternostné podmienky môžu vytvoriť nepriaznivé podmienky pre cestnú dopravu, preto sa odporúča zvýšiť opatrnosť na cestách.

Očakáva sa, že chladné počasie zotrvá niekoľko dní, pričom ďalšie ochladenie môže prísť koncom týždňa. Pre tých, ktorí plánujú vonkajšie aktivity, bude dôležité sledovať aktuálne predpovede, aby sa vedeli pripraviť na nevyspytateľné počasie, ktoré môže byť sprevádzané náhlymi zmenami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: iMeteo, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies