Trump verí vo svoje víťazstvo. Ak by neuspel, v roku 2028 už nebude kandidovať na prezidenta +VIDEÁ

NETKY.SK • 23 September 2024, 14:36 • 3 min
Trump verí vo svoje víťazstvo. Ak by neuspel, v roku 2028 už nebude kandidovať na prezidenta +VIDEÁ

Bývalý prezident Trump v nedeľňajšom rozhovore naznačil, že sa nebude uchádzať o prezidentský post v roku 2028, ak jeho súčasná kandidatúra v novembri neuspeje.

slovakia

left justify in out

Bývalý prezident Donald Trump povedal, že ak v novembri prehrá, nebude uvažovať o tom, že by v roku 2028 opäť kandidoval. Trump sa takto vyjadril v rozhovore v relácii "Plná miera so Sharyl Attkissonovou" ("Full Measure with Sharyl Attkisson"), ktorá bola odvysielaná v nedeľu.

"Ak tentoraz neuspejete, vidíte sa, že by ste o štyri roky opäť kandidovali?" Spýtala sa Trumpa redaktorka Attkissonová. "Nie, nevidím," odpovedal Trump. "Vôbec to tak nevidím." "Myslím si, že budeme teraz úspešní," dodal.

Dvojica diskutovala aj o ďalších témach vrátane prisťahovalectva a septembrového incidentu, keď sa v blízkosti Trumpovho golfového ihriska na Floride strieľalo.

Po tom, čo v júli odstúpil z boja prezident Joe Biden, sa Trump vo veku 78 rokov stal najstarším prezidentským kandidátom v histórii krajiny.

78-ročný Trump sa už tretíkrát uchádza o post prezidenta, keď v roku 2016 porazil Hillary Clintonovú a v roku 2020 prehral s prezidentom Bidenom. Teraz sa stretáva s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou, ktorá sa uchádza o druhé, štvorročné funkčné obdobie.

Do volebného dňa 5. novembra zostáva viac ako šesť týždňov a v čoraz väčšom počte štátov prebieha predčasné hlasovanie a hlasovanie bez účasti voličov. Viaceré prieskumy verejnej mienky sa zhodujú v tom, že v kľúčových štátoch, ktoré rozhodnú o prezidentských voľbách v roku 2024, je výsledok volieb na hranici chybovosti.

Prieskumy tiež ukazujú, že Harrisová má medzi voličmi veľký náskok v otázke potratov, zatiaľ čo Trump má rovnako veľký náskok v otázke hraníc a imigrácie.

Pokiaľ ide o ekonomiku, prieskumy verejnej mienky ukazujú, že táto otázka zostáva hlavnou témou v mysliach amerických voličov, ktorí sa pripravujú na novembrové voľby.

Celonárodný prieskum spoločnosti Fox News, ktorý sa uskutočnil úplne po skončení debaty, ukázal, že 39 % opýtaných voličov označilo ekonomiku za najpálčivejší problém, ďaleko pred imigráciou (16 %) a potratmi (15 %). Všetky ostatné testované otázky sa pohybovali v jednociferných číslach.

Vrátane tohto volebného cyklu sa Trump uchádzal o najvyšší post štyrikrát. Prvýkrát kandidoval v roku 2000 za Reformnú stranu a trikrát za Republikánsku stranu v rokoch 2016, 2020 a 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Business Insider, Fox News, Foto: CNN / Getty Images / Michael M. Santiago
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies