Košice: Veľtrh SlovakiaTech Fórum-Expo 2024 prináša revolúciu v mobilite a technológiách +VIDEÁ

NETKY.SK • 23 September 2024, 18:13 • 2 min
Košice: Veľtrh SlovakiaTech Fórum-Expo 2024 prináša revolúciu v mobilite a technológiách +VIDEÁ

KOŠICE - Košice sa 24. a 25. septembra 2024 opäť stanú strediskom technologických inovácií vďaka podujatiu SlovakiaTech Fórum-Expo. S heslom „Future of Mobility“ sa šiesty ročník veľtrhu zameria na budúcnosť dopravy a elektromobility, ale aj na témy ako digitalizácia, udržateľnosť a smart technológie.

slovakia

left justify in out

Technológie pre budúcnosť dopravy a udržateľnosť

SlovakiaTech 2024 sa nesie v duchu mobility budúcnosti, pričom ústrednou témou je elektromobilita a jej vplyv na dopravné systémy. Návštevníci sa oboznámia s najnovšími trendmi v oblasti smart domácností, ekologických technológií a digitálnych riešení pre biznis.

Na troch pódiách bude vystupovať viac než 120 spíkrov, ktorí predstavia vízie z oblastí obnoviteľných zdrojov, umelej inteligencie a kybernetickej bezpečnosti. Významní zástupcovia priemyslu, startupov a akademickej sféry budú diskutovať o tom, ako môže Slovensko zostať konkurencieschopné v čoraz rýchlejšie sa meniacom technologickom svete.

Slovensko ako líder v inováciách

Na konferencií sa zúčastní aj podpredseda vlády pre Plán obnovy Peter Kmec, ktorý zdôraznil,že Slovensko má potenciál stať sa inovačným lídrom. K tomu však potrebuje efektívnu spoluprácu medzi podnikmi, vládou a výskumnými inštitúciami.

Kmec tiež ohlási nové investície do vzdelávania a ekologických inovácií, ktoré majú pripraviť krajinu na technologické výzvy budúcnosti. Súčasťou konferencie bude aj predstavenie konkrétnych krokov na zvýšenie digitálnych zručností v školskom systéme a prechod na udržateľnejšie výrobné procesy.

Expo plné interaktívnych zážitkov

Okrem odborných diskusií prinesie SlovakiaTech aj bohatú výstavnú časť Expo, kde si návštevníci môžu vyskúšať moderné technológie na vlastnej koži. Súčasťou expozície bude autonómny robot ARTABAN, ktorý je určený na prácu v náročných terénoch a záchranné operácie.

Ďalším lákadlom bude holografický asistent, ktorý demonštruje najnovšie možnosti virtuálnej komunikácie. Návštevníci si budú môcť otestovať aj VR simulátory, napríklad na pilotovanie bojového vrtuľníka či rušňovodičského vlaku.

Záštita významných inštitúcií a podpora vzdelávania

Podujatie prebieha pod záštitou prezidenta SR Petra Pellegriniho a viacerých slovenských ministerstiev. SlovakiaTech sa snaží nielen o predstavenie technologických inovácií, ale aj o posilnenie spolupráce medzi akademickou obcou a priemyslom.

Päť slovenských univerzít, vrátane Technickej univerzity v Košiciach a Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, bude na podujatí prezentovať svoje najnovšie výskumné projekty a ponuky spolupráce s technologickými firmami.

Medzinárodný charakter a rastúci záujem

SlovakiaTech si získava stále väčšiu pozornosť nielen doma, ale aj v zahraničí. Minulý ročník prilákal 3 000 návštevníkov a organizátori očakávajú, že v roku 2024 tento rekord prekonajú.

Medzi účastníkmi nájdeme vedcov, vývojárov, startupistov, ale aj študentov, ktorí majú možnosť priamo nadviazať kontakty s potenciálnymi investormi a partnermi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: FB/SlovakiaTech, Foto: polnohospodar.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies