Festival zručností 2024: Témou salónu technológií bude "Budúcnosť vzdelávania s AI"

NETKY.SK • 24 September 2024, 11:02 • 2 min
Festival zručností 2024: Témou salónu technológií bude "Budúcnosť vzdelávania s AI"

BRATISLAVA - Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) v spolupráci s Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR a ďalšími partnermi organizuje druhý ročník Festivalu zručností 2024, ktorého podujatia budú prebiehať v rôznych mestách na Slovensku od 23. do 27. septembra 2024. Odštartuje úvodnou odbornou konferenciou.

slovakia

left justify in out

Cieľom festivalu je poskytnúť odborníkom, vzdelávacím inštitúciám, študentom a širokej verejnosti príležitosť zúčastniť sa na vzdelávacích aktivitách a prezentáciách zameraných na rozvoj zručností v kontexte digitalizácie, inovácií a zvyšovania kvality vzdelávania. Podujatie je bezplatné a otvorené pre všetkých záujemcov.

Festival otvorí úvodná konferencia pre odbornú verejnosť "Budúcnosť vzdelávania: Technológie, inovácie a zručnosti", ktorá sa uskutoční 23. septembra 2024 v hoteli Clarion Congress Hotel Bratislava so začiatkom o 9:30 hod.

"Témy konferencie sa budú venovať budúcnosti vzdelávania, najnovším technológiám a inováciám v oblasti odborného vzdelávania, etickým otázkam pri používaní technológií, kvalite vzdelávania dospelých, špecifikám generácie Z vo vzťahu k trhu práce," informuje Ľubica Gállová, námestníčka riaditeľa pre celoživotné vzdelávanie ŠIOV.

Tvorcovia politík, odborníci z praxe a vzdelávacie inštitúcie budú diskutovať o aktuálnych výzvach a príležitostiach, ktoré ponúka moderné vzdelávanie. V úvode konferencie predstaví RNDr. Slavomír Partila, štátny tajomník Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR plány rezortu školstva v oblasti rozvoja zručností.

Na konferencii ďalej vystúpi odborníčka na etiku a integritu vo vede RNDr. Soňa Ftáčniková, CSc., expert OECD Ricardo Espinoza, doc. Ing. Ján Lang, PhD. z Fakulty informatiky a informačných technológií STU a ďalší.  

Zámerom organizátorov festivalu je tiež posilniť informovanosť verejnosti o aktivitách rôznych organizácií, ktoré poskytujú vzdelávacie aktivity pre občanov. Počas celého týždňa budú súčasťou festivalu vzdelávacie a informačné aktivity po celom Slovensku.

Účastníkmi festivalu budú odborníci v oblasti vzdelávania a zamestnanosti, vzdelávacie inštitúcie a organizácie podporujúce rozvoj zručností a vzdelávanie, pedagógovia, študenti stredných odborných škôl aj široká verejnosť.

Salón technológií "Budúcnosť vzdelávania s AI" vo Vedeckom parku Univerzity Komenského v Bratislave bude zameraný na predstavenie inovatívnych technologických riešení pre odborné vzdelávanie.

Pedagógovia a digitálni koordinátori škôl budú mať príležitosť spoznať najnovšie nástroje a technológie, ktoré môžu efektívne podporiť výučbu.

V programe odprezentujú svoje produkty alebo riešenia využívajúce umelú inteligenciu, virtuálnu, rozšírenú alebo zmiešanú realitu a ďalšie technológie české spoločnosti SANTIA a VIRTUBEA, Národné centrum pre digitálnu transformáciu vzdelávania (UPJŠ Košice), Vládna jednotka CSIRT, Fakulta bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzity, Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, IMPACT GAMES a Štátny inštitút odborného vzdelávania.

Zdroj: Storyline

Akadémia stredoškolských talentov (26. september 2024) v priestore Space Up na Záhradníckej ulici v Bratislave predstaví úspechy študentov stredných odborných škôl, ktoré dosiahli realizáciou projektov, školských prác, súťaží alebo zapojením sa do rôznych školských alebo mimoškolských aktivít.

Cieľom podujatia je nielen oceniť tvorivosť a invenčnosť mladých ľudí, ale aj motivovať ich mladších spolužiakov k aktívnemu prístupu k rôznym výzvam už počas štúdia na strednej škole.

Posledný festivalový deň prinesie v piatok 27.9.2024 open air prezentáciu zručností pre širokú verejnosť na Nábrežií M. R. Štefánika – EUROVEA v Bratislave.

"Na prehliadke sa verejnosti predstaví 10 vzdelávacích inštitúcií – Národná agentúra programu Erasmus+, Centrum MEMORY, Seniori v pohybe, Záchranná zdravotná služba ZaMED ,Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera – Piešťany, Národná banka Slovenska, EURES, Mesto Bratislava - Učiace sa mesto, Združenie pre kariérové poradenstvo a rozvoj kariéry a Slovenská debatná asociácia. Event je prístupný širokej verejnosti. Prinesie zaujímavý sprievodný program, ktorým bude návštevníkov sprevádzať moderátorka Barbara „Babsy“ Jagušák. Účastníci si budú môcť vyskúšať praktické ukážky zručností, ktoré si rôzne vekové skupiny môžu rozvíjať v rôznych vzdelávacích prostrediach a formách," informuje Tatiana Haviarová, koordinátorka iniciatívy Europass v SR a Festivalu zručností.

Zdroj: Storyline

Prehľad podujatí festivalu

23.9.2024 - KONFERENCIA pre odbornú verejnosť v Bratislave “BUDÚCNOSŤ VZDELÁVANIA: TECHNOLÓGIE, INOVÁCIE A ZRUČNOSTI”

23.9. – 27.9.2024 - VZDELÁVACIE AKTIVITY zamerané na rozvoj zručností po celom SLOVENSKU (prihlásených cca 20 organizácií)

25.9.2024 - SALÓN TECHNOLÓGIÍ "Budúcnosť vzdelávania s AI" vo Vedeckom parku UK v Bratislave

26.9.2024 - AKADÉMIA STREDOŠKOLSKÝCH TALENTOV v SPACE UP, Bratislava

27.9.2024 - OPEN AIR prezentácia zručností pre verejnosť - EUROVEA, Bratislava

   

Program
Program
Zdroj: Storyline


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Storyline, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies