Fico rokoval s opozičnými lídrami o konsolidácii financií, opozícia nepriniesla konkrétne návrhy +VIDEO + FOTO

NETKY.SK • 24 September 2024, 12:34 • 4 min
Fico rokoval s opozičnými lídrami o konsolidácii financií, opozícia nepriniesla konkrétne návrhy +VIDEO + FOTO

BRATISLAVA - Fico po rokovaní vyjadril sklamanie nad absenciou konkrétnych návrhov zo strany opozície a zdôraznil, že zmrazenie platov predstaviteľov vlády a poslancov ušetrí len 2 milióny eur, čo znamená, že vláda stále musí nájsť 2,68 miliardy eur.

slovakia

left justify in out

Dnes sa na Úrade vlády uskutočnilo rokovanie medzi lídrami opozičných strán a predsedom vlády Robertom Ficom, ktoré sa zameriavalo na konsolidačné opatrenia. Na stretnutie prišli Milan Majerský z KDH a Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska.

Fico sa snažil získať konkrétne návrhy od opozície na to, ako nájsť potrebných 2,7 miliardy eur, ktoré vláda plánuje získať prostredníctvom schválených konsolidačných opatrení na budúci rok.

Po rokovaní Fico konštatoval, že opozícia nepredložila žiadne konkrétne riešenia na nápravu verejných financií. 

"Som rád, že pán Michal Šimečka priznal, že konsolidovať treba, a že je si vedomý stavu, v akom sme zdedili verejné financie po predošlých vládach. Očakávali sme, že prinesú konkrétne opatrenia, ako nájsť 2,7 miliardy eur, no neprišli s ničím relevantným, iba s návrhom zmraziť platy predstaviteľov vlády a poslancov parlamentu," povedal Fico na tlačovej konferencii.

Podľa jeho slov by zmrazenie platov ušetrilo len 2 milióny eur, čo znamená, že vláda stále potrebuje nájsť 2,68 miliardy eur. Fico tak vyjadril sklamanie z nedostatku konkrétnych návrhov zo strany opozície a zdôraznil, že situácia si vyžaduje aktívnu a konštruktívnu spoluprácu všetkých politických aktérov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Netky, Foto: Netky
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies